Hokejový Videostop

Videostop. Nevím, kdo si ještě tuto soutěž pamatuje. Lidi a osobnosti zde hádali dle krátkých ukázek filmy. V takový hokejový Videostop se proměnila druhá třetina zápasu s Litvínovem. Jen tentokrát rozhodčí zkoumali, zda-li branku uznají, nebo ne. My jako fanoušci zase hádali dle toho, co jsme viděli na ledě, jak dopadne jejich verdikt. A to celkem třikrát! Myslím, že to byla nejdelší třetina, kterou jsem kdy viděl. Důležité ale je, že nakonec Sparta porazila Litvínov 8:4. Docela bláznivý zápas k oslavě konce roku 2019.

Utkání mělo od začátku drajv. Hrálo se ve veliké rychlosti. Cheza jako kdyby viděla (a asi doopravdy viděla) náš zápas v Hradci a vlítla na nás. Stav 1:1 po první části byl celkem výhrou. Několik zlomů přinesla výše zmíněná druhá třetina. Nejprve v přesilové hře se radovali Sparťané. Nicméně z videa bylo patrné, že Míra Forman by měl dávat lekce na Letné, neboť předvedl ukázkový volej směr brána. Hokejová pravidla pro to ovšem nemají pochopení. A tak v oslabení udeřili hosté.

Nedlouho poté se radovali potřetí, ale videorozhodčí tentokrát rozhodl ve prospěch Sparty, neboť puk nepřešel brankovou čáru. Pak se prodral před branku Řepík a po jeho střetu s hostujícím gólmanem se puk objevil v brance. Rozhodčí ukázal směr branka, ale Litvínov si po velmi dlouhém čekání vzal trenérskou výzvu. A šlo se znovu k videu. K velikému podivu hostů a velké radosti naší byla branka uznána. Dokonce to zmínil i asistent trenéra Litvínova Kotrla na pozápasové tiskovce. Co jsem viděl, tak Řepík jel oblouk směr brána a došlo ke kontaktu s obráncem. Díky tomu se náš kapitán již nestačil vyhnout brankáři. Tudíž se dle mého názoru o nedovolené bránění gólmanovi nejednalo, byť gól padl díky kontaktu útočníka s brankářem.

Litvínovští byli opařeni, Sparta naopak polita živou vodou. Za chvilku Pecháček vstřelil gól na 3:2 a pak Adam Polášek v poslední minutě druhé periody zvýšil. Ve třetí třetině tempo lehce opadlo. Jirka Smejkal doklepl pátou a tak jsme si zazpívali. Další zajímavá situace přišla v přesilovce Litvínova deset minut před koncem, kdy Kýhos odvolal svého brankáře a Tomáš Pšenička dal gól do prázdné. V tu chvíli to bylo 6:2. Litvínov ale pak dvakrát udeřil a snížil na 6:4. Pokud by ten gól do prázdné nepadl, byla by před náma větší šichta. Takhle Sparta ještě vstřelila dva góly a bylo hotovo.

Chtěl bych pogratulovat Pecháčkovi ke stovce gólů ve Spartě, super počin! Spartu za to, že vydržela úvodní nápor hostů a dokráčela k tříbodové výhře. Pecháček s Michalem Řepíkem k tomu pomohli dvěma brankami. Kdo by se měl ale trochu probrat, to je Adam Polášek. Mám toho kluka rád, ale poslední dobou se mi jeho hra nelíbí, byť dal včera gól. Doufám, že jeho výkony půjdou brzy nahoru. A kdo si rozhodně pochvalu nezaslouží, to jsme my, fanoušci. Megafonisti se snaží ze všech sil, bubeníci div nezlomí paličky, hrajeme přesilovku pět na tři a fandí nás cca padesát… Nerad kopu takhle do vlastních řad, ale to bylo opravdu strašný. Mám z toho dost rozporuplné pocity.

Milí Sparťani, poslední zápas roku 2019 je za námi a já bych vám všem chtěl popřát co nejlepší vstup do nového roku a také co nejméně bolavý Nový rok. A nezapomeňte, že extraligový kolotoč nezpomaluje, druhého ledna navštívíme Vary a pak už Open air v Drážďanech. Přitom se mi zdá, že ještě před pár dny to bylo za dva měsíce… Krásný nový rok!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.