TELH ČF1: Demolice na úvod

Směs natěšení a nervů se mísila asi v každém z nás, konečně zpět play off s diváky! O soupeři bylo jasno až po pátém zápase předkola a vyšlo to na Liberec. Ten Sparta v prvním zápase smazala a po výhře 7:0 bere první bod v sérii.

Ve výsledku, v play off je to jedno jestli 7:0 nebo 1:0 na nájezdy, důležitá je čárka v kolonce vyhraných zápasů. Sparta šlapala, tím strhávala i super jedoucí kotel (Láďo, klobouk dolu!), ke kterému se často přidávaly ostatní tribuny. Bylo vidět ohromné natěšení. Spartě se dařily přesilovky, oslabení, hra dozadu, hra dopředu. Jeden z těch zápasů, kdy sedne vše. Ale nečekal bych, že další zápasy budou v podobném duchu. Pořád, je to jen jeden zápas, je potřeba vyhrát další tři na postup. Nečekám, že nám to Liberec nechá jen tak zadarmo.

Tomášek 2+3, Chlapík 0+4, Thorell 2+2. Tihle tři byli největšími přispěvateli ke skóre. David Tomášek zvládl za dva zápasy proti Liberci v letošní sezoně neuvěřitelných osm bodů za 4 branky a 4 asistence. V bráně nastoupil Machy a v důležitých chvílích Spartu podržel dvěma výraznými zákroky. A když už se z něj puk vykutálel, obránci prostor okolo něj čistili. Ve třetí třetině měl sice v jednu chvíli tyčky rozezvučené do nepříjemných výšin, ale důležité je, že žádný puk nezaplul do jeho branky. Gratuluju k nule!

První dějství za námi, dnes se můžeme těšit na druhé domácí utkání. Jak jsem řekl, dnes čekám jiný Liberec. Odložím si tu malou predikci, čekám, že na nás vlítnou a budou se snažit o provokace. My tomu nesmíme podlehnout a ideálně odjíždět do Liberce za stavu 2:0.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.