TELH F4: Otočka

Po nepovedeném zápase číslo tři se hned druhý den, včera, hrál zápas číslo čtyři, který opět viděla vyprodaná O2 Arena. Poprvé v sérii šli do vedení třinečtí Oceláři, Spartě se ovšem povedlo otočit zápas na svou stranu, zvítězila 5:2 a do Werk Areny se vrací za stavu 2:2 na zápasy, což mimochodem i znamená, že se dočkáme šestého domácího zápasu.

Sparta začala dobře, dobrý pohyb, agresivita, napadání. Bohužel se ujala v celé první třetině jen střela hostujícího Nestrašila. Naštěstí se Spartě střelecky vydařila druhá třetina, ve které během necelých dvou minut dvakrát udeřila. Ve třetí třetině prožil příběh „Z mizery hrdinou snadno a rychle“ Honza Buchtele, který nejprve dostal trest za zbytečné vyhození puku mezi diváky, aby o pět minut později zvýšil na 4:1. Mimochodem, v tomto zmíněném oslabení předvedl Hudy nejlepší zákrok večera. Třinec bušil na sparťanská vrata, jednou se mu povedlo poslat puk do naší brány, ale Sparťané zápas umlátili a díky gólu do prázdné jsme si i zazpívali Pátou.

Skvěle hrála dvojice Buchtele – Šmerha. Oba dva neuvěřitelně nepříjemní pro soupeře, tentokráte navíc přidali i důležité góly. Přesně tohle Sparta potřebovala, vyhrát zápas, ve kterém se nebude spoléhat pouze na první dvě formace. V bráně nastoupil Hudy a jestli jsem po třetím zápase psal, že mi chyběl zákrok navíc, tak včera to napravil měrou vrchovatou. Chytal parádně a výše zmíněný zákrok byl třešničkou na velmi kvalitním dortu. Skvělá práce!

Zatím tak stále platí, že kdo dá první dvě branky tak v zápase zvítězí. Série se nám de facto zkrátila na sérii na dva vítězné zápasy. V úterý nás čeká duel číslo pět v Třinci. Z hloubi duše doufám a věřím, že Sparta na ledě Ocelářů uspěje a do Prahy si přiveze možnost tuto sérii, a zároveň patnáctileté čekání, ukončit. Tak do toho, Sparťané!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.