Sedlo proti všem

V pátém kole odjela Sparta do Hradce Králové a já jsem se vydal, tak jak mi srdce kázalo, směrem stejným, tedy směrem ČPP Arena. A po dlouhé době se mi stalo, že jsem při zápase stál, oči vytřeštěné a pusa dokořán otevřená. Bohužel, spouštěčem nebyla oku lahodící hra Sparty, spíše naopak.

Nehraju hokej dlouho, je to asi rok a půl, co jsem začal. A první věc, kterou mi k hokeji někdo řekl byla „Hlavně nenahrávej přes střed v obrannym pásmu, to je sebevražedná přihrávka.“ Během první třetiny výše zmíněného zápasu jsem tuto šmakuládu měl ve sparťanském podání na talíři asi pětkrát. Do toho opět jako v Brně vázla rozehrávka. Přijde mi, že při zakládání útoku se vytvoří mezi obranným párem a útočnou trojicí ohromná mezera, do které se vtěsná kompletní útočná trojice soupeře. Obránci pak buď ztrácejí puky riskantními pasy anebo musí puk pouze vyhodit.

Co se týče nadpisu, ten souvisí s výše zmíněnými chybami a výkonem brankáře Jakuba Sedláčka. Nebýt jeho výkonu, Sparta po první třetině prohrávala 3:0 a bylo po zápase. Za obdržené branky nemohl, první padla po hrubce Blaina, který nechal Smoleňáka samotného před brankou. Druhý a třetí gól byly samostatné nájezdy a čtvrtý padl do prázdné brány. Nicméně to, jak si poradil se šancemi Hradce a zejména s chybami obrany Sparty, zaslouží uznání.

Spartě skončil těžký začátek soutěže, kdy hrála s top týmy extraligy. Získaných šest bodů není dobré vysvědčení, nicméně na obsáhlejší hodnocení bude čas po první čtvrtině. Ale co se týče těch nejlepších týmů extraligy, musíme být upřímní. Vlak nám ujíždí. Teď je potřeba chytit se proti týmům slabším a konečně najet na heslo Nezastavíš. Čas je nejvyšší, neboť nechat si utéct první týmy na vyšší bodový rozdíl by se mohlo již teď v souvislosti s dobrým umístěním směrem k playoff vymstít. Tak v pátek vyplenit Vary a najet na vítěznou vlnu, která Spartě už nějaké dva roky chybí. A fanouškům taky.

Foto: isport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.