Série zápasů venku

Dnes bych se chtěl blíže podívat na problematiku, která zejména Spartu celkem trápí kvůli vytíženosti O2 Areny. Sparta se nyní nachází v sérii šesti venkovních zápasů v řadě. Může to nějak ovlivnit hráče, nebo by to měli zvládnout s mrknutím oka a prstem v nose?

Situace Sparty je specifická, neboť všechny týmy, kromě celku z hlavního města, trénují v hale, ve které hrají zápasy. Sparta ale trénuje v pražské Tipsport Areně (známé jako Sportovní hala), ve které má řekněme hlavní stan díky tomu, že tam dlouhé roky hrála a zabydlela se tam. Najdeme tu kompletní zázemí pro mládež i šatnu A týmu. Ta se před každým domácím zápasem musí přesunout o několik km do O2 Areny.

Sparta tak přichází o výhodu domácího ledu, tedy takového, který má perfektně zmáknutý z tréninku. Nicméně si myslím, že větší starosti to dělá kustodům, kteří musí vše převážet. Ve výsledku je pak asi jedno, jestli z Holešovic jedete do Libně, anebo do Třince. Jen to druhé zabere o něco více času.

A pro hráče by to také větší komplikace být neměla, vzhledem k tomu, že po zápase se vrací ke svým rodinám, neboť Sparta odehrála v neděli zápas v Brně, dnes (pátek) hraje v Hradci a až za týden v pátek hraje ve Varech. Jediné, co jim může chybět, je podpora domácích fanoušků. A pak je tu možná detail delších cest autobusem, ale na to už jsou hráči patrně zvyklí. Ale jinak by to dle mého názoru nemělo hrát významnější roli. Vyspí se doma a nemusí se trmácet po hotelech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.