Black Sunday

V neděli 22. září přišli dva vrcholné zápasy pro fanoušky Sparty, fotbalové derby se Slávií a hokejové „derby“ s Kometou Brno. Jak nadpis naznačuje, jednalo se o výprodej Sparty ve stylu Black Friday. Sparta nezískala v těchto vyhecovaných duelech ani bod při skóre 0:5. Ach jo.

Fotbal jsem neviděl, ale stačilo mi přečíst si pár vyjádření, zejména bych vypíchl Číslo 34 na Facebooku a Sparťanské noviny. Každopádně tento web je určen pro glosování Sparty hokejové. Zápas v Brně jsem viděl celý, poprvé v sezoně jsem však byl pouze u televize z důvodu dlouho naplánované akce (proč jen to rozlosování není dřív?!).

Brnu pomohl rychlý gól, který byl z půlky šťastný a ze druhé poloviny si Mueller a Holík udělali z naší obrany dobrý den. Sparta jako kdyby si dvě třetiny neuvědomovala, že už hraje a hraje v Brně, kde je třeba makat a bojovat víc. Z tradičního nedůrazu na brankovišti pak padl druhý gól do naší sítě. Ve třetí třetině se hra Sparty o něco zlepšila, ale buď stála v cestě tyč, jako po střele Řepíka, anebo velmi jistě chytající Vejmelka.

Sparta měla problémy hlavně s brněnským napadáním a rozehrávka strašlivě vázla. O vytvoření nějakého souvislejšího tlaku nemohla být řeč ani při přesilovkách. Hráčům přeskakoval puk hokejky a přihrávky často mířily na brusle. De facto mi v hlavě utkvěly dva lepší výkony, kapitána Řepíka a brankáře Sedláčka, který postupně vytlačuje Machovského na pozici dvojky. Sparta musí přidat zejména na důrazu, se 17 hity je po čtyrech kolech suverénně nejhorší, nejlepší v této statistice, Kometa, je na čísle 60. A do toho se zranil Jirka Smejkal, na začátku sezony jeden z nejlepších hráčů Sparty.

Šestidílný seriál venkovních utkání pokračuje druhým dílem v pátek, kdy se představíme na půdě Hradce Králové, odkud se také body nevozí snadno. Nicméně věřím, že Mountfield Spartu v honbě za dalšími body nezastaví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.