Jedeme dál

Před víkendem, kdy jsme měli sedm výher v řadě, jsem očekával, že v pátečním duelu v Olomouci sérii prodloužíme na osm. Ohledně nedělního zápasu v Plzni se už v hlavě objevily pochybnosti, zda nám to místní Indiáni nezatrhnou. A oba zápasy potvrdily to, co se mi odehrávalo v hlavě.

Zápas v Olomouci (opět až na první třetinu) Sparta zvládla celkem v pohodě. Kuriozitou jsou dva góly Davida Tomáška v jednom čtyřminutovém oslabení. Svůj den neměl gólman Kohoutů Konrád, naopak jeho náhradník Lukáš, ve spolupráci se svými tyčemi, uchránil Olomouc od horšího výsledku. Machy vychytal nulu a protáhnul tak sérii neprůstřelnosti trvající 108 minut a 45 vteřin.

První třetina proti Plzni byla tradiční, Sparta v kabině a Sedlo, který dostal přednost, likvidující veškeré šance plzeňských i za pomoci tyček a několika trestuhodně zahozených tutovek domácích. Od druhé třetiny Sparta hru vyrovnala a dostala se do vedení. O to přišla až ve třetí třetině. Série bez obdrženého gólu se tak zastavila na čase 153:16. Každopádně Sparta zvládla tuto bitvu díky vítězným nájezdům a zapsala devátou výhru v řadě. K vyrovnání rekordu chybí dvě výhry.

David Tomášek dal razítko na má slova z reportu proti Dynamu. Zbraň je odjištěna a pálí ostrými. Matúš Sukeľ se v Olomouci poprvé prosadil v dresu Sparty a snad se teď rozjede jako Tomášek. Pochvalu zaslouží oba gólmani, jak Machy, tak Sedlo Spartu několikrát podrželi. Pochvalu zaslouží i zlepšená obrana, kde už se přestaly vyskytovat pravidelné námazy.

Teď nás čeká doma Liberec. Devět výher v řadě proti pěti prohrám v řadě. Pověstná desítka je blizoučko, tak ji pojďme společně zdolat. Šance tu je. Mimochodem, pokud se zadaří, v neděli můžeme vytvořit rekord nový. Proti Kometě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.