Deset minut

Máme za sebou dlouho očekávaný zápas s Kometou. A že to bylo pořádně zajímavé utkání. Nyní ho můžeme v klidu rozdýchávat v následující reprezentační přestávce, kterou vyplní turnaj ve Finsku. A upřímně, ty emoce jen tak neodpadnou.

Čtyřicátá šestá minuta zápasu, Svačina trefuje na 1:4. V našem táboře se mísí zoufalství s odevzdaností. Na druhé straně haly se modrobílá zeď vlní v euforii. V tu chvíli proběhl krátký rozhovor mezi mámou a bratrem. Mamka si postěžovala, že už je to patrně ztracený. A brácha jí odpověděl „Neboj, v každym zápase má tým deset minut, kdy to nejde. Na Kometu to teprve přijde.“ Kdyby jen tušil, jakým prorokem v tu chvíli byl…

O šest minut později jsou Komeťáci zaražení s nevěřícným výrazem, zatímco v našem kotli propuká euforie po Kapitánově vyrovnávacím gólu. Záměrně píšu kapitán s velkým K, tak vnímám Michala Řepíka. A když 14,7 vteřiny před koncem David Tomášek propálil Vejmelku, euforie dosáhne jednoho z nejvyšších bodů, co jsem na Spartě za osm let zažil. Porazit Kometu se počítá. Porazit jí, když od ní dostane tým čtyři branky, je úspěch. Ale vstřelit jí čtyři góly během závěrečných deseti minut, to už je pořádný počin. Je to víc jak dvanáct hodin po zápase a mnou pořád cloumají emoce a nemůžu uvěřit tomu, co jsem včera viděl. Ti, co po gólu Svačiny opouštěli halu, si teď musí drbat hlavu až na lebku. A dobře jim tak.

Pochvalu zaslouží první řada Řepík – Smejkal – Tomášek za parádní výkon a také Uwe Krupp. Využil perfektně možnosti, kdy domácí trenér dostřídává jako druhý. A výše zmíněný útok se snažil co nejméně posílat na formaci Tomáše Plekance. Dále taky Vláďa za dva góly, kterými vrátil Spartu zpět do hry.

Užívejme si to, co nás včera potkalo. Tenhle tým má charakter. Budu upřímný, z výjezdu do Třince a domácího zápasu s Brnem jsem očekával tři body. Vůbec by mě nenapadlo, že těch bodů bude šest. O to krásnější pocit mám. Po repre pauze nás čeká trojboj Kladno – Hradec – Litvínov. Doufám, že si Sparta přenese výkony i přes přestávku a bude pokračovat v krasojízdě. Tak příští středu na značkách!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.