Den a noc

A je to tady. Máme za sebou odehraný poslední zápas před Ježíškem. Po nepříliš povedeném zápase v Liberci Sparta nastoupila doma proti Třinci. A bylo to jako den a noc. Sparta po povedeném výkonu vyhrála 3:2.

Byla to z naší strany de facto Vláďa and Machy Show. První jmenovaný byl u všech sparťanských branek (2+1), druhý zejména ke konci zápasu Spartu několikrát podržel super zákroky. Sparta nicméně byla opět první dvě třetiny lepší (stejně jako proti Plzni), třetí třetinu až do druhého třineckého gólu kontrolovala. Po něm jsme na můj vkus až moc zalezli a nechali Oceláře až moc hrát. Důležité je, že z toho byly nakonec tři body a třetí vítězství nad úřadujícím mistrem v sezoně. Perfecto!

Co si zaslouží pochvalu, to je kotel. Bylo tam pár hlušších míst, ale jinak šlapal celý zápas velmi dobře. Dokonce i některé nepříliš používané chorály zněly hezky. A chtěl bych i poukázat na zápasovou režii Sparty. Díky za to, že při komerční pauze necháte dojet chorál! Všiml jsem si toho už v minulých zápasech, ale včera se to objevilo minimálně dvakrát. Jako člověk z kotle toto oceňuju. Jo a vánoční video Sparty? To bylo geniální a potlesk byl rozhodně zasloužený. Sparto, klobouk dolů!

Ještě bych rád zmínil druhý gól Třince. Při něm došlo ke kontaktu třineckého hráče s Machym, který se vracel zpoza brány do brankoviště. Hráč Ocelářů zatáhl svou nohou levou nohu Machyho, ten byl rozhozený a nestačil se vrátit. Pravidlo 150 o nedovoleném bránění brankáři, odstavec čtyři hovoří takto: „Soupeři, který brání nebo blokuje brankáře v návratu do brankoviště nebo do něj nepřiměřeně narazí, zatímco brankář hraje puk za brankou, bude uložen menší trest.“ Záleželo tam asi i na posouzení kontaktu a rozhodčí branku uznal. A Coach challenge byla v tomto případě asi zbytečná, neboť ta zkoumá dění v brankovišti, k tomuto došlo mimo modrý půlkruh.

Každopádně, radujme se z dalších třech bodů. Teď nás čekají povánoční výjezdy do Brna a do Hradce a třicátého prosince přivítáme Litvínov. Tak doufejme v to, že se v tabulce budeme stále držet tam, kde jsme teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.