Podještědské prokletí

Sparta v pátek zajela na led Liberce, kde se jí dlouhodobě moc nedaří. Poslední výhru v základní hrací době si na severu Čech připsala před třemi lety. Bohužel, čekání se protáhne, Sparta padla s Bílými tygry 1:4.

Co si budeme nalhávat, Spartě se ten zápas prostě a jednoduše nepovedl. Nedisciplinovanost, nedůraz, střelecká impotence… Skoro vše špatně. Když si promítám zpětně ten zápas, vybaví se mi Řepíkův gól a pak další dvě šance, tyčka Blaina a nájezd Vitoucha. A to je pohříchu málo.

Můžeme se tady bavit, že Vlach měl jít na pět a do konce a že zákrok na Pšeničku, který by byl čtyřminutový, nebyl potrestán vůbec, nicméně s tím, jak nyní hrajeme přesilovky nevím, jestli není lepší, že jsme nakonec tu přesilovku nehráli. Je to ohromné trápení a výhoda jednoho muže na ledě nám snad ani nesvědčí.

Bylo mi trochu líto Sedla, s obdrženými góly nemohl nic dělat. Jeden v přesilovce pět na tři, jeden vlastenec a dvě branky do prázdné. Jinak ze Sparty snad ani žádný další výkon jednotlivce moc vyzdvihnout nejde.

Je čas hodit zápas s Tygry za hlavu a soustředit se na neděli, přijede k nám Třinec. Tak snad si uděláme hezké Vánoce. Uvidíme se na značkách!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.