Dva vingly = dva body

Reprepauza skončila a my podruhé v sezoně přivítali Indiány z Plzně. Zápas to byl v mnoha ohledech zajímavý, nakonec jsme zvládli díky Blainově dělovce v prodloužení urvat dva body za výhru 2:1. Porazit v sezoně třikrát Plzeň, byť pokaždé za dva body, se počítá!

Sparta začala náramně. Do zápasu vlétla s chutí a viditelně chtěla zabránit třetí prohře v řadě. Plzeň byla celou první třetinu prakticky bezradná. V souvislosti se Západočechy se neustále mluví o Gulašovi, ale kde by byli bez Frodla, to by mě docela zajímalo. Ten kluk chytal fakt dobře. Ve druhé třetině Sparta pokračovala ve velmi dobrém výkonu a zaslouženě šla do vedení trefou Tomáška přesně pod horní tyčku. Ve třetí části převzali otěže Plzeňští a zvládli vyrovnat v přesilovce. V prodloužení pak došlo na výše zmíněnou ránu Jeremieho přímo do vinglu.

Když jsem zmínil Frodla, který byl nejlepším hráčem zápasu za hosty, tak musím zmínit i našeho nejlepšího hráče, Kubu Sedláčka. Chytal v pohodě, puky z něj nepadaly a dokázal si poradit s několika ošemetnými situacemi. Zároveň chci a musím ocenit práci Michala Řepíka, hlavně v oslabení ve třech. Prostě kapitán jak má být! A zbytek hráčů si (až na přesilovku v prodloužení) vysloužil pochvalu též, Sparta odehrála velmi dobrý zápas a proti jednomu z nejlepších týmů extraligy byla dvě třetiny lepší.

Kdo si ovšem pochvalu nezaslouží, to jsou pánové Jeřábek a Úlehla, rozhodčí daného zápasu. Dvě třetiny pískají relativně dobře a ve třetí třetině jak kdyby přiletěla do kabiny straka a sebrala jim místo hodinek soudnost. Přehlédnuté sekery a podražení od plzeňských hráčů, úmyslná sprcha Sedla taky bez trestu. A pak jde Milan Jurčina za čistý hit na Gulaše na dvě minuty a Sparta musí bránit minutu a třičtvrtě ve třech. Vyloučení za napadení bylo výsměch, ten zákrok se ukazuje tím mlýnem rukama z toho důvodu, že hráč musí do poslední chvíle před hitem bruslit. Milan měl obě nohy na zemi, ještě přibrzdil a naprosto čistě trefil Gulaše. Doteď nerozumím tomu, jak mohla ruka rozhodčího vyletět nahoru. Mimochodem, vyletěla s asi dvouvteřinovým zpožděním. Skoro jako by se rozhodčí rozhodl trestat až ve chvíli, kdy viděl, že z ledu se zvedá zrovna Gulaš…

No nic, body máme a stále se vyhříváme na prvním místě. V pátek nás nicméně čeká výjezd do neoblíbené destinace, Sparta cestuje do Liberce. Sparta brala na severu Čech tři body naposledy 11. prosince 2016, tedy před třemi lety. Nejvyšší čas tuto sérii ukončit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.