Abecední půlení

Máme za sebou polovinu letošního ročníku. A tak mne napadlo, když je ta reprepauza, dát dohromady takovou abecedu o první půlce sezony z pohledu Sparty. Tak tady je!

Absence – ty se Spartě pomalu hromadí. Ať už jde o Kvapila, Piskáčka, Růžičku, Buchteleho nebo Řepíka.

Brankáři – Jak Sedlo tak Machy zatím Spartu drží a podávají výborné výkony. Jen tak dál!

Chorea – Sparta Hockey Supporters (SHS) se letos zatím činí co se týče povedených choreií. Ať už Fénix na začátku soutěže, celostadionové choreo proti Kladnu či výjezdové choreo k výročí Sametové revoluce v Litvínově. Všechna byla povedená a choreotýmu patří veliké díky!

Defenziva – ta se po úvodních dvou kolech ustálila. Hodně pomohl příchod Milana Jurčiny. Škoda odchodu Marka Ďalogy, ale i tak sparťanská defenziva šlape a díky ní dostala Sparta nejméně gólů v celé extralize.

Emoce – k tomu jen dodám – Sparta – Kometa z 1:4 na 5:4. Na chvíli teď zavřete oči a zavzpomínejte. Emoce nezastavíš.

Fanoušci – opět si na Spartu nacházejí fanoušci cestu. Poslední roky se počet lidí v hale zvyšuje a vypadá to, že letošní rok nebude výjimkou.

Góly – v tomto ohledu Sparta rozhodně nezaostává a s jedním z nejlepších útoků je postrachem soupeřových brankářů.

Haberová – Když jsem poprvé slyšel o tom, že GM bude paní Snopková Haberová, byl jsem skeptický. O to více jsem následně byl víc a víc příjemně překvapený. Ve sportovním úseku Petr Ton a Jarda Hlinka, spolupráce s Viliamem Sivekem a další kroky mne přesvědčily, že to byla dobrá volba.

Intro – Po dlouhé době mám při sparťanském intru před zápasem husinu a pocit obrovské hrdosti. Naprosto neskutečná práce. Nevíte, jestli se dá někde sehnat?

Jirka Smejkal – už teď má více bodů i branek než v minulé sezoně, Jirka prožívá svou průlomovou sezonu po boku Řepíka s Tomáškem a zařadil se ke klíčovým mužům sparťanské sestavy

Krev – uskutečnil se další ročník sparťanské krve, opět s mou přítomností. Všem lidem, kteří přišli během listopadu darovat krev, patří respekt.

Léto – to bylo ve sparťanském táboře velmi třaskavé. Výměna vedení, žena jako generální manažerka, nový management… prostě nezůstal kámen na kameni. Zatím to vypadá, že to bylo velmi opodstatněné řešení.

Michal Řepík – Kapitán. S velkým K. Táhne Spartu bodově, táhne Spartu jako vůdce. Stal se tváří našeho klubu a jde týmu příkladem. Za mě nejlepší příchod léta.

Nezastavíš – povedená marketingová kampaň Sparty. Nevím jak u vás, ale v mé sociální bublině se tento slogan ujal. Je krátký, je chytlavý. Super práce!

Omladina – sedm hráčů ročníků 1995 a méně pravidelně hraje za Spartu. Mezi obránci Kalina, Dvořák, Košťálek, v útoku pak Rousek, Smejkal, Tomášek, Sukeľ. Košťálek, Rousek, Smejkal a Tomášek hrají v sestavě důležitou roli, do toho se pomalu zvedá Kalina a letos zažívá průlomovou sezonu po boku Jurčiny i Tomáš Dvořák. Tohle by mohla být do budoucna kostra Sparty. A to jsou v záloze například Pšenička či Vitouch.

Posily – během léta a v průběhu sezony Sparta vydatně posilovala. Kvapil, Vláďa, Řepík, Tomášek, Jurčina… Posily dobře zapadly do týmu a nové součástky důkladně rozhýbaly stroj jménem HC Sparta Praha

Rekord – jedenáct výher v řadě venku? Hell yeah! Rekord patří Spartě. Zaslouženě.

Série – rekord ve výhrách venku, dvě série devíti vítězství v řadě. Už jen přidat tři úspěšné série v play off

Třinec – výjezd do Třince tu zmínit musím. Aneb kdy se vám poštěstí vidět opilého Pata bušícího na plexisklo s výhružkami směrem k rozhodčímu Hradilovi, zatímco podnapilý Mat vše sleduje zpovzdálí opřen o zábradlí? J

Uwe Krupp – musím říct, že jedno z nejlepších letních rozhodnutí, které Sparta učinila, bylo ponechání Uweho jako trenéra. Na týmu je vidět jeho rukopis, tedy pevně daná defenziva a volná ruka v útoku. Zatím to funguje, snad bude i dál.

Vítkovice – prokletí stadionu ve Vítkovicích je prolomené. Sparta tam získala v této sezoně plných šest bodů, což se povedlo poprvé od sezony 2013/2014

Závěrem – máme za sebou jednu z nejúspěšnějších polovin ročníku za poslední dekádu. Tak ať to vydrží a platí, že Spartu nezastavíš!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.