Vypráskaná oslava

V neděli proti Olomouci jsme slavili 116. narozeniny. Bohužel to nebyla vydařená oslava. Přirovnal bych to k tomu, když si v patnácti pozvete na narozeninovou party kamarády, vytáhnete alkohol, který jste sehnali bůh ví kde a do pusy strčíte jednu z prvních cigaret. Oslava se rozjede, nicméně rodiče místo v neděli přijedou neočekávaně už v sobotu večer…

Sparta prohrála 2:1. Před zápasem jsem si říkal, že to bude zápas o prvním gólu. Bohužel se tak stalo. Dal ho soupeř a pak zalezl. Po gólu ve třetí třetině se spokojeně usadil na modré čáře, kde vytvořil pořádně hluboký zákop. Bohužel hra Sparty včera nebyla taková, abychom mohli pomýšlet na překonání zákopu. Do toho Olomouc zahrnula do taktiky provokace, ve kterých vynikal zejména Švrček. Včera to na nás platilo. Do toho naše hra drhla, skoro jako kdyby se hráči nemohli srovnat s barvou dresů. Upřímně, i mě chvilku trvalo, než jsem si zvykl.

Samostatnou kapitolou jsou naše přesilovky. V prosinci jsme za 31 minut vstřelili v početní převaze JEDEN gól! Dal ho včera Honza Košťálek. Dvě pětiminutové přesilovky včera a v sobotu byly tragické. Když to přepočítám na dvouminutové tresty, Sparta má v prosinci úspěšnost v přesilovkách 6,5%. To je děsivě málo. Pak stačí týmu jako Olomouc, aby tam spadly dvě šťastné trefy jako včera a je hotovo. První gól vyrazil Machy přesně na hokejku hráče Olomouce a ten neatakován dorazil puk do brány. Ale rozhodně to nebyla Machyho chyba, na původní střelu se musel pořádně natáhnout a to se těžko puk někam usměrňuje. Jsme zase u toho, že chybí důraz před vlastní bránou. U druhého gólu sice obránce pokryl hokejku útočníka před bránou, nicméně od brusle útočícího hráče se puk odrazil přesně mezi betony našeho gólmana.

Co bych vyzdvihnul je včerejší prezentace SHS. Jak dresy před zápasem tak choreo k deseti letům SHS byly povedené. Nemůžu si pomoct, ale vy, co si s tím dáváte tu práci, jste vážně borci. A klobouk dolů pro Schascheka, který za megafonem zvládl dva zápasy ve dvou dnech sám. Věřím, že to není zrovna procházka růžovou zahradou.

Za námi je první polovina soutěže a před námi druhá reprezentační pauza. Dal jsem si tu práci a přišel jsem na to, že současných 53 bodů z 26 utkání drží dělené druhé místo (s ročníkem 2011/12) v součtu bodů v polovině extraligy od posledního titulu. Nejvíce bodů získala Sparta v sezoně 2013/14 a to rovných šedesát. Na paniku je tak pořád brzy. Ale červená kontrolka by už minimálně blikat měla. Tak teď odpočinout, potrénovat a ve středu 18. prosince doma rozbít Plzeň!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.