Den svatého Štěpána

Předně se chci omluvit za zpoždění s reportem, nicméně jsem se k počítači dostal až dnes. Takže z toho vzniká takové čtení do autobusu na cestu do Hradce. 🙂 Každopádně, Den svatého Štěpána se historicky má nést v duchu hojnosti, veselí a zábavy. Letos tento den přinesl také zápas Sparty v Brně. A dá se říct, že splnil všechny tři požadavky, které tento den má splňovat. Bohužel, výsledek nakonec nedal důvod k velkému veselí v našem táboře, Sparta prohrála s Kometou 3:5.

Hezky popořadě, zábava splněna byla. Ten hokej bavil. Je vidět, jaké individuality oba týmy mají. Zejména pohled na přesilovky obou týmů byl něco. Myslím si, že to byl jeden z nejhezčích hokejů této sezony. Veselí taky bylo, nicméně z naší strany pouze třikrát. Na druhou stranu, dvakrát z toho v přesilovce, které nám poslední dobou nešly. To je pozitivum.

A pak tu máme hojnost. Neboli stav, kdy je něčeho hodně. Bohužel, hojnost chyb v naší obraně, to bylo něco. Sparta dostala pět branek. Mohlo jich být více. A ani za jeden z těch pěti gólů nenese sebemenší vinu Sedlo. To, co Sparta předvedla před vlastní brankou, by snad zvládly potrestat i Pardubice. Vrcholem byla Poláškova nahrávka, která vedla ke gólu Brna na 5:3. Kdyby tuhle sloninu (na označení „volovina“ to byla moc velká chyba) udělal Vitouch (ten se mi zatím moc líbí!), Pšenička nebo Krutil, člověk by to se zavřením obou očí pochopil. Ale Adam je jeden z nejzkušenějších obránců a veliká předsezónní posila. Zbytečná chyba nás připravila o větší nápor na konci zápasu. Škoda.

Abych to shrnul, ten zápas byl vážně pěknej, bohužel se špatným výsledkem. Chtěl bych i pochválit rozhodčí Hradila s Kikou, zápas zvládli i přes mé prvotní obavy. Udrželi svůj metr pískání, nechali hráče do určitých mantinelů hrát. Zápasu pomohli. Pochvalu musím vyseknout i Konymu za výkon u megafonu. Pěkně odtáhnutý zápas! Opravdu veliká škoda toho strašného nedůrazu u naší branky, který nám prohrál zápas. Mohlo být veseleji. Nicméně hlavu nahoru, dneska jedeme do Hradce, pozítří hrajeme doma s Litvínovem. Extraligový kolotoč nabral neskutečné obrátky. A Sparťani, pomalu hledejte kulichy a další vybavení, za týden už nás čekají Drážďany!

P.S. přemýšlel jsem, jestli to sem napsat a nakonec zvítězilo přesvědčení, že ano. Po zápase došlo k napadení fanouška Komety jedním ze Sparťanů. To bych tolik neřešil, kdyby to nebylo napadení muže odhadem mezi 65 a 70 lety. Navíc ještě zezadu na hlavu. Což je jedna z nejnebezpečnějších věcí (vzpomeňte na průser v Havířově z tohoto roku). Tohle prostě odsuzuju. Kdyby si frajer vybral sobě rovnýho, podíval se mu do očí, a pak si dali do tlamy, beru to. Ale tohle je čirá zbabělost, kterou pochopit nemůžu a nedokážu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.