Nájezd nebo ne?

Nedalo mi to. Kdo viděl utkání se Zlínem, ať doma či v hale, určitě si vybaví situaci ve třetí třetině, konkrétně ve 45. minutě, kdy byl faulován Lukáš Pech hostujícím Okálem.

Pecháček se v tu chvíli nacházel ve vyložené brankové příležitosti. Sám před Kašíkem, puk pod kontrolou a faulován zezadu. Nájezd? Dle rozhodčích ne, Okál tak putoval na trestnou lavici na dvě minuty za podrážení. A tak jsem dnes ráno nastartoval email a poslal dotaz šéfovi rozhodčích, panu Šindlerovi. Jeho vyjádření zní takto:

V čase 44:22 byl hlavním rozhodčím uložen menší trest za podrážení hráči H č. 88. Hráč D č. 23 se, byť na velmi krátkou dobu, nacházel v okamžiku nedovoleného zákroku v plnohodnotné brejkové pozici. Právě velmi krátká doba, kdy se hráč D č. 23 nacházel v brejku, byla pro rozhodčího důvodem pro uložení pouze menšího trestu. Situace ale nebyla vyhodnocena přesně. V dané situaci mělo být nařízeno trestné střílení.

Tudíž jsme to, Sparťani, viděli správně. Každopádně musím ocenit reakci pana Šindlera, která přišla prakticky okamžitě. A nechci spustit nějaký lynč na rozhodčí, v tom zápase mi to přišlo jako jejich jediný přešlap, navíc nijak enormní, jinak utkání zvládli. Nikdo nemůže odpřisáhnout, že by proti (v tomto zápase) spolehlivému Kašíkovi znamenal nájezd gól. Ale kdo ví. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.