0+0=1:5

Každý, kdo ve škole narazil na matiku a na rovnice se se mnou patrně bude chtít hádat, že rovnice z nadpisu jaksi není rovnicí, neboť to nevychází. Bohužel, Sparta postavila celou matematiku na hlavu a tato rovnice opravdu vyšla. Díky její „skvělé bilanci“, kdy měla úspěšnost přesilovek 0% a oslabení taky 0%, opět prohrála. A opět zaslouženě.

Nevím jak je na tom Jakub Štěpánek s domácími pracemi. Ale během první třetiny by s trochou umění v pletení měl novou šálu. Opět první třetina strašná a kdyby už v této fázi zápasu padlo pět branek do naší sítě, nemohl se nikdo divit. Ale teď k tomu, co rozhodlo tenhle zápas. Přesilovky.

Třinec měl sedm vyloučených hráčů. Šest přesilovek, z toho jednou přesilovka pěti proti třem po dobu jedné minuty a patnácti vteřin. A žádný úspěch. Tři oslabení Sparty = tři góly Třince. Všechny góly Ocelářů padly díky nedůrazu Sparťanů před vlastní brankou. Oceláři ve vlastní přesilovce jsou neustále v pohybu. Sparťané se rozestaví jak kuželky. Každý tým tohle lehce ubrání.

Čekal jsem, že když na Spartě leží deka, že se změní hra. Bude hrát jednoduše, přímočaře, s častou střelbou, důrazně, obětavě. Prostě urvat to na sílu. Kolik z těchto aspektů se ve hře Sparty nacházelo? Asi tolik, jako přesilovkových gólů. A pak člověk vidí, jak Marcinko během jednoho střídání třikrát skočí do střely. Vzpomínáte na zápasy s Libercem a Plzní? Jakmile začalo oběma našim soupeřům jen trochu téct do bot, začali s lehkými provokacemi. Tím Spartu dostali z tempa. Ono totiž dojde ke strkačce, rozhodčí si hráče zavolá, aby se uklidnili. Do toho si trenér žádá vysvětlení. A najednou je tu dlouhé přerušení a veškerý tlak vyšumí. Proč tohle, do psích náušnic, my neumíme? Vykolejit soupeře. Začít hrát důrazně a tvrdě. Udělat COKOLIV! Ne se tvářit jak Mirkové Dušínové (jak s oblibou říká jeden nejmenovaný megafonista).

Článek kvůli vytížení píšu zhruba ve 23:15. Zbývá tedy asi třičtvrtě hodiny do konce přestupního termínu. V souvislosti se Spartou jsem nenarazil na jedinou spekulaci ohledně pohybu v týmu. Proč se nepokusíme oživit tým nějakým trejdem? Naše celá aktivita skončila příchodem Koistinena. Jediné co zbývá je víra, že ráno se něco vyrojí, co bylo upečeno před půlnocí. Ale nevěřím tomu. Teď jsem se ještě podíval a přece jedna zpráva se objevila. Jarda Hlinka potvrdil po zápase s Třincem, že se už nic v kádru dít nebude. Proboha proč?! Ono teda v tomto Sparta opravdu zaspala. Pak se člověk podívá na aktivitu přesunů v Extralize a kroutí hlavou.

V neděli Kometa. Se Zaťovičem, Plekancem, Muellerem a dalšími. Pokud hodláme nadále vyvádět v obraně to, co vyvádíme, bude to hodně smutná neděle. Jako věčný optimista cítím, že to bude jako vylejzání na Mount Everest při špatném počasí v plážovém oblečení a žabkách. Je na nás, abychom se pokusili Spartu dotlačit k nadstandardnímu výkonu. Bude to hodně těžká bitva. Jak na ledě, tak v ochozech. Ale my jsme Sparta. A neustupovat, nevzdávat se, to je zákonem Sparty. A dle zákona Sparty budeme stát a bojovat! Tak v neděli na značkách!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.