Kontroverzní (?) choreo

Vedle bídné hry Sparty ve třetí části včerejšího zápasu se i hodně řeší choreo, se kterým se vytasil náš kotel. Hodně lidí s ním souhlasí, spousta s ním má problém.

Ale proč? Ono to choreo bylo víceméně pravdivé. Jaromír Jágr se v minulosti jako majitel Kladna zasazoval o přímý postup a sestup. Nakonec k tomu došlo. Teď jsou Rytíři v extralize a jejich majitel JJ volá po tom, aby se nejvyšší soutěž uzavřela. Vám v tom opravdu nepřijde nic divnýho? Za dva roky takhle otočit?

A že se špatně shánějí peníze na extraligu? To je dávno známá věc, to mohl zvednout loni telefon a zavolat Martinovi Hostákovi do Zlína. Když nemám peníze, taky na kalbu nejdu. Chci být součástí exkluzivního a vybraného večírku v nejvyšší hokejové společnosti? Musím na to přece mít! Anebo se peru s tím, co mám a doufám, že když ukážu konkurenceschopnost, tak že sponzoři přijdou. Příklad? Karlovy Vary či Olomouc.

Ono spíš lidem vadí, že se sáhlo na Jágra. Na legendu, na modlu. Všichni se ohání tím, co pro český hokej udělal. Ale český hokej z něho zatím těžil jen jako vedlejší produkt. U Jágra byl vždy hlavní profit JJ68. Kdyby založil letní hokejovou školu pod svým jménem, zapojil se do mládeže jako trenér, předával svoje zkušenosti dál… Vždyť od koho jiného by to děcka brala víc? On místo toho je stále ve své bublině. Jágr byl a je legendární hráč. Teď je na něm, aby svůj odkaz využil a stala se z něho legenda i po hokejové kariéře. A tady zatím slavná značka těžce klopýtá.

Foto: Sparťanské noviny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.