Plzeňská šestka

Po zápasech Sparty v minulých dnech a týdnech jsem k dnešnímu zápasu s Plzní hleděl s obavami. Nakonec jsme skončili bez bodu a prohráli 6:3. Ale upřímně řečeno, Sparta hrála dobře. Nicméně těch chyb… A Plzeň je prostě umí trestat, což nám předvedla v plné parádě. Bohužel.

Málokdy se tu vyjadřuju k rozhodčím, beru, že můžou udělat chybu. Ale neuznaný gól Sparty byla krádež v přímém přenosu. Nejen, že tam byl Kudrna atakován, takže se nemohl moc vyhnout, on BYL MIMO BRANKOVIŠTĚ! Frodl do něj de facto najel. Co měl Andrej dělat? Udělat ze sebe ducha? Nebo vypít Red Bull, aby získal křídla? Nehledě k tomu, že Frodl byl prakticky taky mimo brankoviště. Tohle rozhodnutí, kdy nejdřív gól uznají a pak ho přezkoumání odvolají, nechápu.

Ke hře. Sparta podala výkon, který by ji stačil v minulých zápasech na tři body. Hrála aktivně, byla většinu zápasu důrazná. Výkon, byť bez zisku bodu, se mi líbil. Spíš chybělo větší štěstí, kdy puk několikrát přeskočil přes hokejku anebo při střele Kudrny do tyčky. Nicméně těch chyb, co naši obránci někdy vymyslí… V tomhle má hlavně doktorát Honza Piskáček.

K čemu se musím vrátit, to je nezvládnutá koncovka. Sparťané byli zbytečně podráždění a frustrovaní. Honza Buchtele se opět nechal zbytečně vyloučit, tentokrát za nesportovní chování a Plzeň ve dvojnásobné přesilovce pošesté udeřila. Tam může přijít stopka, záleží na zápisu, každopádně to pískal Pražák a ten si asi nenechá ujít příležitost ho natřít. Myslel jsem, že větší kravinu už v zápase neuvidím. No, Honza Košťálek mě přesvědčil o tom, že to jde. Jeho sekera na Poura byla zbytečná a tohle je prostě prasárna. Co je na tom nejhorší, na 99% jsem přesvědčený, že dostane flastr. V situaci, kdy naše obrana je na tom tak, jak je. Do toho to bude druhý trest v sezoně, takže si na něm Ujčík smlsne. Tohle bude delší pauza.

Snad bude v pořádku Vláďa, který po sekeře plzeňského hráče (nepotrestané) odjel do nemocnice na rentgen. Ale pokud hokejista jede do nemocnice, obávám se o to, že to bude delší pauza. Tenhle zápas, přes celkem pozitivní výkon, přinesl hodně negativ. Proti Liberci můžeme nastoupit s dalšími třemi absencemi. Což prostě musí být znát.

Utkání s Tygry nás čeká už ve středu na domácím ledě. Liberec je teď v laufu a bude to hodně náročné utkání. Asi jedno z nejtěžších v sezoně. Doufám, že ho zvládneme, zvlášť když po měsíci konečně zavítám na hokej. Nemůžu se dočkat návratu na značky, ale vzhledem k soupeři jsem i značně nervózní. Ale věřím ve tři body!

P.S. líbil se mi Michal Řepík v pěstním souboji. Jánošík se snažil zasypat ho ranami a kapitán si počkal na svou příležitost poslat ho jednou přesně mířenou k ledu. Takhle bojuje správný kapitán!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.