Stejné chyby, stejné známky

Co se to děje? To je otázka, která mě napadala nejen při zápase s Kladnem, ale bohužel i při dnešním utkání na ledě Zlína. Sparta opět podala špatný výkon. Nemá cenu se chlácholit, tohle prostě byla hrůza. Zase. Přitom by člověk čekal, že po výplachu s Rytíři budou chtít Sparťané svůj výkon odčinit. Nikoliv potvrdit. Nicméně i dnes, kromě pár hodně krátkejch pasáží, tam nebylo nic.

Když Sparta jede na adresu jako je Zlín nebo Brno, prostě musí čekat to, že soupeř se na nás pokusí vletět. Pamatujete zápas ve Zlíně z jedenáctého kola? Sparta vyhrála sice 6:1, ale výkon byl podobný dnešnímu. Akorát tehdy Machy pochytal nějakých 47 střel a Spartě tam padlo na co sáhla. Tentokrát Zlín zaslouženě vyhrál.

Můžeme si mazat med kolem pusy, že jsme trefili asi dvě tyčky, že to byla spíš smůla. Ale nebyla! Zlín nás přehrál, Zlín nás přebruslil, Zlín nás přetlačil. Pochvala patří jen Sparťanské trojici Machovský (byť ten první gól…no, ale pak se vykoupil), Dvořáček a Koistinen. Zbytek v dnešním měření těžce zaostal. Přechod vlastní modré? Těžkej porod. Přechod do útočnýho pásma? Prakticky nula. A porovnání přesilovek, zejména to, jak je oba týmy hrály, bylo do očí bijící. Do toho třeba obě vyloučení Honzy Buchteleho byla naprosto zbytečná, podražení Žižky skoro až na hranici stupidity.

Zítra nás doma čekají Pardubice. A co máme čekat? Vůbec netuším. Vůbec netuším, co by mohlo ze strany Sparty přijít. Ale snad něco jinýho, než poslední dva zápasy. A snad už taky nějaký ten bod. Každopádně trenérský tým čeká hodně práce. Bůh jim pomáhej.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.