Takhle by to šlo

Dámy a pánové, vítejte na Everestu! Takhle by to po dnešním zápase vypadalo, kdyby metafora z konce minulého reportu nebyla pouze metaforou. Sparta porazila Kometu 4:3 po prodloužení. Nejenom zásluhou dvougólového kapitána Michala Řepíka.

Před zápasem bych dva body bral. Po utkání musím říct, že je škoda, že jsme tu káru nedotlačili ke třem bodům. Ale nebuďme neskromní, tahle výhra je důležitá nejen bodově, ale hlavně psychicky. Po sérii nezdarů nás může tento výsledek dostat do pohody. Výkon Sparty se mi nicméně dneska líbil. Sparťané bruslili, dřeli, bojovali. Takhle by to šlo. Jen teda jsem občas byl překvapený tím, že jsme drželi puk a nehodili ho dopředu.. To je samozřejmě jen vtip, každopádně Sparta se snažila víc hrát na puku a přecházet útočnou modrou s kotoučem pod kontrolou. A vypadá to jako cesta vpřed.

Vím, že to byl teprve jeho první zápas, ale i tak už trenérovi Hořavovi dlužím omluvu. Moc dlouho to netrvalo, co? Když jsem viděl Sukela v předzápasové sestavě v první lajně, málem mi vypadly oči z důlků. Ale evidentně to bylo to, co Matúš potřeboval. Skvěle doplnil fungující dvojici Řepík – Rousek a výrazně Spartě pomohl. Tahle lajna byla dnes rozdílová. Hostování evidentně prospělo Pavelkovi, který hrál výborný zápas. A hodně se mi líbí Dvořáček. Ten kluk je trochu ve stínu, neboť nedělá body, ale to ohromné penzum práce, co odvede, to je nádhera. Neustále v pohybu, důraznej, dotěrnej… Je na něm strašně vidět, jak si váží toho, že hraje za Spartu.

Chtěl bych tady ještě pochválit jednu věc. Nás, fanoušky. Zápas jsem si strašně užíval, atmosféra byla parádní. Kotel šlapal fantasticky a při zapojení ostatních tribun to byla pořádná bouře. Chorál typu „Dej Sparta gól“ nám v repertoáru chyběl. Dneska se ukázala jeho síla a díky bohu za to, že někoho napadlo ho od fotbalové sestry převzít. Každopádně si myslím, že dnes jsme vyhráli nejen na ledě, ale i v hledišti. Skvělá práce!

Tenhle zápas byl první vlaštovkou. Nebyl bez chyby. Rozhodně od teď nebude vše růžovoučké (hehe, Liberec…) a nebudeme prdět duhu. Soupeři se sami neporazí. Ale takhle hrající Sparta se mi líbí. Tenhle hokej baví. A tenhle hokej má potenciál soupeře porážet. Jestli to bylo jen vybičování se proti Kometě nebo nový standard, to uvidíme v úterý, kdy přivítáme Vítkovice. Jsem na tenhle zápas zvědavý, soupeři jde o bytí a nebytí v Extralize. Doufám, že jim tuhle válku zkomplikujeme. Tak vzhůru na ně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.