Diktát a Svoboda

Sparta včera předehrávala 48. kolo, kdy doma přivítala Vítkovice. Zaprvé, 48. kolo? Uf, cílová rovinka Extraligy je fakt blízko. Zadruhé, čekal jsem nepříjemného soupeře, neboť Vítkovicím jde o extraligový život. Nicméně Sparta zápas celkem v pohodě zvládla a vyhrála 4:2.

Výsledek může být zavádějící. Sparta, až na výpadek ve druhé třetině, hru diktovala a tým z Ostravy držela pod tlakem. Byl to takový sparťanský diktát. Jediný, kdo se s ním z týmu soupeře popasoval na výbornou, byl gólman Svoboda. Zase, trochu zavádějící je, že dostal čtyři góly. Ale v tomto případě to byly jenom čtyři góly. Dalších několik tutovek pochytal a doteď kroutím hlavou nad tím, jak je možné, že nebyl vyhlášen nejlepším hráčem soupeře.

Každopádně nedostatečnou ze sparťanského diktátu pro Vítkovice zařídili Míra Forman a Honza Buchtele, oba 2+1. Líbilo se mi, že zvládli dát gól jak technicky, tak silou. Snad se oba teď bodově pořádně rozjedou. Řada Forman – Pech – Buchtele hrála už v minulých zápasech celkem dobře. Tentokrát jí to tam napadalo. Zatímco Andrej Kudrna to ne a ne prolomit, byť se do šancí dostává a zakončuje je celkem dobře, ale buď je proti brankář nebo tyčka. Snad se brzy chytí. Machymu jako kdyby prospěl návrat Kuby Sedláčka na střídačku a podal celkem solidní výkon. Za obdržené góly nemohl a předvedl i pár slušných zásahů.

Na Spartě je vidět, že ožila. Je tam víc pohybu, Sparta napadá daleko víc nahoře, zároveň se ale stíhá poctivě vracet zpátky. Obránci puk rozehrávají a nenastřelují. Výrazně ubylo zakázaných uvolnění. Naše hra se mi líbí, byť není ještě dokonalá. Krásně to shrnul brácha, když prohlásil „Sparta je zpátky“. A měl pravdu. Jediné, co mi pokazilo včerejší večer, byly naše oblíbené zebry, tentokráte Šír a Šindel. Vážení pánové, dám vám jednu přátelskou radu. Dejte se na kuchařinu. Neboť včerejší bramboračka ve vašem podání, to bylo něco.

Máme před sebou volný víkend díky reprepauze. Gratuluju Lukášovi, Michalovi a Honzovi k nominaci do reprezentace. Ale pánové, snažte se tam nezranit, už takhle naše marodka početně vypadá skoro jako nominace na zápas. No a my ostatní se zpátky do extraligového kolotoče zapojíme příští středu, kdy přivítáme stříbrné medailisty z letošní Ligy mistrů, Hradec. A proč si nenatáhnout počet vítězných zápasů na tři za sebou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.