Hořava si vybral Jandače

Další spekulace o trenérském štábu se potvrdily, Miloslav Hořava si k sobě na střídačku jako kolegu vybral Josefa Jandače. Ten ve Spartě už působil a dokázal najet na cestu „Z hrdiny mizerou“. Z trenéra, který byl oslavován díky vytažení Sparty z marasmu (a i vyvoláván během zápasů) se stal trenérem, jehož odchod většina fanoušků rozhodně neobrečela. Hořava řekl, že si vezme na starosti defenzivu a Jandač bude mít na starosti ofenzivu.

Po několika letech je Jandač zpátky. Řekl bych, že je zde pár věcí, které dnešní situaci o něco mění oproti letům minulým. Zaprvé, Jandačovi možná chybělo, že vedle sebe neměl nikdy zkušeného trenéra – praktika, což Hořava splňuje. To by mohlo i Jandače posunout trenérsky dál. Zadruhé, Jandač často neunášel kritiku a tlak médií. Tady mu opět může Hořava pomoci tím, že bude tlak brát na sebe a třeba i Jandače naučí se s tlakem vyrovnat. A zatřetí, hodně se řeší to, že v roce 2014 měl Jandač spor s nynějším sportovním ředitelem Petrem Tonem. Ale myslím si, že Jandač by nepřišel, kdyby s tím Ton nesouhlasil. Opravdu pochybuju, že by si Sparta takhle chtěl pocuchat svůj realizační tým. Navíc jak Ton, tak Hlinka pod Jandačem hráli a vědí, do čeho jdou a co očekávat.

Neskáču z jeho návratu radostí. Ale zároveň nechci Jandače hned od začátku hanit. Dejme tomu čas a uvidíme, kam to půjde. Třeba Jandač trenérsky dospěl a nebude mít při vyslovení jména jistého týmu bláto v trenýrkách jako v minulých play off. Určitou jistotu toho, že se nechystá oklikou převzetí Sparty Jandačem je i to, že Hořava podepsal smlouvu do konce příští sezony. Byť člověk nikdy neví. Tak uvidíme. Jak jsem řekl, nebudu mu stavět slavobránu, ale dám mu čas se ukázat. A pokud hodlá po sezoně křepčit s pohárem nad hlavou, klidně si po několika letech zplna hrdla zařvu „Jóóóósef Jandač!“

Koláž: isport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.