Nepochopíš

Je druhý den ráno po zápase s Hradcem. Sparta ho, jak všichni patrně víte, prohrála 2:3. I přes to, že byla herně proti Mountfieldu lepší a vytvářela si spoustu šancí. Sparta Hradec přestřílela, uměla si kombinačně poradit, hrála v tempu. Potud by, až na ten výsledek, bylo všechno v pořádku. A taky na mizernou produktivitu. Ale jsou věci, který prostě nechápu.

Věc první. Známe Klímu. Ještě na začátku sezony byl ve Spartě. Jeho největší zbraň je rychlost. A stejně ho necháme dvakrát rozjet a dát nám gól. Šermujeme okolo něj hokejkou, ale nikdo mu nejde do těla, abychom mu ten přechod přes celé hřiště znemožnili anebo alespoň znepříjemnili. To je prostě věc, co si musíme pohlídat.

Věc druhá. Vyloučení Jirky Smejkala. To, že ke kontaktu mezi jeho hokejkou a Koukalovým suspenzorem došlo, to je nezpochybnitelný fakt. Nicméně rozhodčí ten zákrok evidentně přehlédli, Koukal ležel na ledě, Jirka k němu přijel a omlouval se mu. Pak to vypadalo, že přijel rozhodčí, zeptal se, co se stalo, Jirka mu to řekl a sudí se rozhodl poslat ho do kabin. Chápu, že to tak může bejt v pravidlech, ale pokud se hráč sám přizná k věci, co rozhodčí neviděl a hráči se hned omlouvá, hned se stará o postiženého protihráče, vyřešil bych tohle dvojkou. Byť teda Koukal potom odehrál asi jen jedno či dvě střídání a ze zápasu odstoupil. Na druhou stranu, tohle byla i od Smejkala prostě strašná nedbalost a zbytečný oslabení týmu.

Věc třetí. Jak je možný, že koukáme, jak nám někdo najede do gólmana a nic neuděláme? Tohle mě na celý situaci vytáčí asi nejvíc. Klíma byl v kontaktu s Dvořákem, nicméně neudělal nic navíc, aby se srážce s Machym vyhnul. A my tam pak jakože po něm jdeme. Ale to spíš vypadalo, že to naši dělají jen z povinnosti. Jak je možný, že si pak Klímu nikdo nenašel? Jsme tu opět u toho, co jsem psal po zápase s Libercem. Sparta je měkká. A jestli se chtějí vymlouvat na to, že jsou vlastně kámoši, doporučuju celé kabině přečíst si příběh na Bez frází od Radka Gudase. Na ledě to nejsou kámoši. Na ledě je to soupeř. A jejich práce je hrát hokej se vším, co k tomu patří. Kámoš, nekámoš.

Play off se vyznačuje tvrdou hrou a obětavostí. Já tyhle prvky ve hře Sparty nevidím. Sparta včera prohrála na hity 3:10. V počtu hitů za celou sezonu jsme na krásném předposledním místě. Máme šest zápasů do konce základní části a já bych rád viděl přechod Sparty na play off mód. Zejména i proto, že zatím se s tvrdší hrou soupeře a provokacema nejsme schopný jakkoliv popasovat. A nehodlám zase koukat na to, jak v play off hoříme jak lesy na Sibiři. Taky bych rád viděl od nás nějaký ty provokace, dostat se soupeři pod kůži, vykolejit ho… Ale asi to neumíme.

Další zápas odehrajeme v neděli proti Karlovým Varům. Spartě by mělo teoreticky stačit, kdyby předvedla obdobný výkon jako včera. Byť koncovka by měla bejt lepší. Nicméně očekávám bitvu, Varům jde relativně o hodně. Jestli i v tomhle zápase budem měkký, tak pánbůh s náma. Uvidíme se v neděli na značkách!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.