Generali Česká Cup

Hned jako první chci a musím napsat malé prohlášení. Nejsem blbec, co si po sobě nepřečte nadpis. Takto se skutečně jmenuje letní pohár, který společně s partnery odsouhlasily extraligové týmy. Mělo by jít alespoň o nějakou náhradu zisku za neproběhnuvší play off. Na co se tedy můžeme těšit?

Ve zkratce: do čtyř skupin bylo rozlosováno čtrnáct extraligových týmů, k nim pro doplnění počtu účastníků přibylo čerstvě prvoligové Kladno společně s druhým týmem dlouhodobé části Chance ligy, Přerovem. Sparta se ve své skupině A utká s Plzní, Motorem a Kladnem. V základní skupině týmy odehrají vzájemné zápasy systémem doma – venku. Bodování zůstává stejné jako v extralize. Dva nejlepší postoupí do play off, které se bude hrát taktéž systémem doma – venku se stylem play off Ligy mistrů, tedy na součet skóre z obou zápasů, v případě rovnovážného stavu po dvou zápasech půjde zápas do prodloužení, případně do nájezdů.

Nápad to je dobrý, extraligové týmy patrně jen tak do zahraničí na přípravu nevycestují a tak vítám takovouto iniciativu. Co je ale strašlivý úlet, to je název. Chápu, věci zkomplikovalo to, že Generali spolklo Českou pojišťovnu a celý název teď zní Generali Česká pojišťovna. Ale proč se to sakra nemůže jmenovat Generali ČP Cup? No nic, rozhodně doufám, že se na nějaký z těchto zápasů budu moct dostavit osobně. Bližší info je k nalezení zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.