GČC ČF2: Konec v poháru

Sparta sehrála odvetu s Libercem poté, co první zápas prohrála 4:2. V domácím odvetném zápasu Sparta remizovala se svým soupeřem 2:2 a po celkovém skóre 4:6 ukončila své působení v letním poháru.

Sparta opět nezvládla nástup do zápasu a bylo z toho rychlé vedení soupeře. Což hráčům Bílých Tygrů zajisté vyhovovalo. Liberec pak hrál velmi trpělivě a čekal na chyby Sparty k útočným výpadům. Těch bylo, bohužel, dostatek. Spartě strašně drhnul přechod z obranného do útočného pásma, zejména díky nepřesným přihrávkám. A když už se Sparťané dostali do útočného pásma, většinou jejich pobyt neměl dlouhého trvání.

Ve třetí třetině opět přišlo zvednutí Sparty a nejen že přišly dvě branky, objevily se i další šance. Zejména naše první formace Řepík-Horák-Kvapil ukázala, že dokáže motat i zkušené formace. Nicméně si myslím, že jsme vypadli po zásluze. Liberec jsme přehráli ve dvou ze šesti třetin, což je prostě málo. Nezbývá než Liberci pogratulovat. Docela by mě zajímalo, proč to na Tygry dlouhodobě neumíme…

Ve hře jsme až do konce druhého zápasu byli především díky Machymu, který se vyznamenal v obou zápasech. Bohužel, některé hrubky v naší obraně byly i na něj příliš veliké sousto. Včera oběma brankám soupeře předcházely chyby. U první branky chyboval Jeřábek a u druhé Jandus. Na druhou stranu, stále jde jen o přípravu a já jsem rád, že Sparta dala mladým hráčům šanci. Byť za to občas platila určitou daň.

Generali Česká Cup je tak pro Spartu minulostí. Očekávám, že budou domluveny nějaké přáteláky. Předpokládám, že sestava se už bude postupně ladit směrem k prvnímu zápasu ELH v Plzni. Tenhle tým má potenciál. Jen je třeba, aby hrál celý zápas, ne jen jeho poslední část. Je to škoda, že jsme se poroučeli už ve čtvrtfinále, ale zároveň stále jen příprava. Tak snad se Sparta poučí a v následujících třech soutěžích udělá co největší úspěch!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.