Začínáme

Tak je to konečně tady. Dnes Sparta vstoupí do nové sezony na ledě Plzně. Čeká nás patrně jedna z nejbizarnějších a nejdivnějších sezon, která kdy byla odehrána na ledových plochách v České republice a to vše díky koronaviru. Rozhodl jsem se k vyjádření s k pár věcem. Tady jsou!

Dresy dresy oproti loňsku neprošly výraznější změnou a protože se mi loňské líbily, líbí se mi i tyto. Sice bych osm štítů, které symbolizují tituly, rozvrstvil po obou stranách ramen, ale to je jen hledání detailů. S Billou už jsem se naučil žít, holt peníze jsou třeba.

Kádr – tady si myslím, že došlo k posilnění, zejména v útoku. Do již tak silné útočné formace přibyl Roman Horák, Ladislav Zikmund by pak měl plně nahradit Jirku Smejkala. V přípravě ukázal, že by to mohlo fungovat. Do obrany přišli Radek Jeřábek a David Němeček. Spousta fanoušků kritizovala, že Sparta nesehnala ofenzivního obránce a dirigenta přesilovek. Zaprvé, takoví borci nerostou na stromech. Zadruhé, myslím si, že Sparta tyto hráče má. Košťálek, Pavelka nebo Kalina jsou spíše ofenzivně ladění zadáci. Zejména od Pavelky čekám letos hodně.

Kvapil – tady platí můj příspěvek na Facebooku. Že Kvapil ve Spartě nebyl žoldákem, ale spíše rentiérem. Po sezoně, kdy mu Sparta vyplácela peníze i když za ní odehrál minimum zápasů, odmítnout snížení smlouvy, to je přímo říkání si o vyhazov. Jsem rád, že se k tomu kabina a vedení takto postavily.

Fanoušci – nás čeká asi to nejturbulentnější. Každé ráno budeme muset čekat, jak se nám vyspí ministr zdravotnictví. Zejména omezení stání bude mít (a to nejen na Spartě) výrazný vliv na atmosféru. Do toho výjezdy prakticky žádné, Liga mistrů a Spengler Cup v ohrožení…. Za mě musím říct, že už jsem zažil komfortnější situace. Ale s tím asi jen tak nic neuděláme. Bohužel.

Tip – jak to vidím s tou naší milovanou Spartičkou co se týče umístění? Tam je odpověď jednoduchá. Na cestě k titulu nás může někdo přibrzdit. Ale Spartu nezastavíš!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.