TELH1: Z Plzně bez bodu

Na první kolo na Spartu znovu vyšla Plzeň, tentokráte se hrálo na západě Čech. Sparta do zápasu vstoupila dobře, první třetina byla v její režii. Nicméně po spoustě vyloučení pustila celek z města piva zpět do hry a nakonec padla 3:5.

Zápas rozhodly dva faktory – produktivita a chyby. Bohužel v neprospěch Sparty. Sparťané si vytvářeli šance, nicméně buď nebyla koncovka přesná, nebo zasáhl brankář Frodl. Několikrát i zvonila tyčka. Bohužel Sparta pustila Plzeň do zápasu svou nedisciplinovaností. Indiáni převzali otěže a co je důležité, trestali chyby Sparty. A to velmi důsledně, jediná nepotrestaná chyba byla při nájezdu Straky.

Prvním střelcem Sparty v nové sezoně se stal po parádním blafáku v oslabení Tomáš Pavelka. Trefili se i se štěstím Robert Říčka a Roman Horák. Machy chytal dobře, byť ze začátku trochu nejistě. Škoda, že se mu nepovedlo dosáhnout alespoň na jednu gólovou střelu. Nutno je říct, že střely soupeře, které skončili v brance, byly velmi dobré. David Němeček se mi líbil, de facto plnil to, proč přišel. Dobrý defenzivní bek.

Je čas hledět k dalšímu zápasu, v neděli dorazí do O2 Arény Zlín. Bude to první zápas v této hale při současných opatřeních. Doufejme, že si všichni zpravíme chuť a vyprášíme Beranům kožich. Nebo je lepší říci vlnu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.