TELH2: Nula dvakrát jinak

První domácí zápas sezony 2020/21 domácí nejvyšší soutěže přivál na náš led v O2 Aréně Berany ze Zlína. Po nule bodů si tentokráte Sparťané připsali nulu obdržených branek a porazili svého soupeře 3:0.

Byl to jeden z typických domácích zápasů, tedy až na prvních deset minut, které byly podezřele otevřené. Poté už hlavně urputný boj. Nicméně mi Sparta přišla lepší a více na puku. Vrcholem večera pro mě byl první gól Sparty po ose Rousek – Řepík a zakončující Horák. Dvě zadovky a puk mezi betony Kašíka, to byla lahůdka pro oči. Zaujala mě i situace z první třetiny, kdy si hostující Nosek málem vstřelil vlastní gól. Kašík tahal puk hokejkou z brankové čáry.

Machy ukázal, že se dokáže otřepat z nepříliš jistého výkonu, jaký předvedl v Plzni. Nicméně se mi nepozdávaly různé komentáře, které na něj házeli odpovědnost za páteční prohru. Nemyslím si, že to byly jeho góly, byť nepůsobil nejlépe. A chtěl bych tu zmínit i sportovní gesto Bedřicha Köhlera, který za stavu 0:0 odvolal odpískaný faul soupeře. Nemám sice výše zmíněného hráče zrovna v lásce, ale za toto patří potlesk (který mu po právu diváci věnovali) a klobouček dolů.

Na první domácí zápas Sparty v nové sezoně přišlo sice jen cca 2500 diváků, ale atmosféra se mi na ten počet zdála velmi dobrá. Upřímně jsem čekal, že moc lidí nepřijde, neboť na Letné se hrál fotbal (také proti Zlínu), na kterém je trochu mírnější opatření ohledně roušek a také z důvodu vyvolané paniky ohledně koronaviru pomocí politiků a médií. Sedící kotel s trůnem pro megafonisty je bizár, který bychom si před rokem těžko představili. Inu, žijeme v době nevídaných věcí.

Další zápas odehraje Sparta ve čtvrtek, kdy zavítá na led Karlových Varů. Vary sice přišly o duo Rachůnek – Gríger, ovšem získaly dvě posily z NHL ve formě Davida Kašeho a Jakuba Lauka. Tak doufejme, že se do Prahy vrátíme s plným počtem bodů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.