TELH3: Jedna třetina nestačí

Poté, co Sparťané ve čtvrtek místo výletu do Karlových Varů vesele relaxovali na svých pohovkách, se představili na ledě Mladé Boleslavi, což byl duel nahrazující domácí zápas s Vítkovicemi. Asi bychom si na podobné scénáře měli začít zvykat… Sparta na ledě Bruslařského klubu prohrála 2:4.

Dvě třetiny jsme mohli sledovat trénink Mladé Boleslavi proti sparing partnerovi, pak se konečně na třetí třetinu dostavila Sparta, patrně stojící kdesi na zácpami proslulé D10. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Boleslav byla rychlejší, důraznější, nebezpečnější. Možná se jednalo o taktiku Sparty „povolit a přitáhnout“, která se poněkud vymkla. Těžko říct. Každopádně hra Sparty byla velmi podprůměrná.

Třetí třetina už byla ze strany Sparty lepší, dokázala i snížit na rozdíl dvou branek, žel zbytečnými fauly si cestu za body zkomplikovala. Začíná se tu ale pomalu objevovat nebezpečný precedent. Už i v přípravě se stávalo, že Sparta začala řádně hrát až ve druhé polovině utkání. Chtělo by to trochu zrychlit zařazení vyššího převodového stupně.

Machy dnes chytal celkem dobře, nicméně druhý gól Boleslavi šel jednoznačně na jeho vrub. Tohle extraligový gólman prostě musí chytat. Po třetím gólu nahradil Machyho Kuba Neužil. Od něj velmi dobrý výkon. Střídání brankářů bylo za mě spíš budíčkem směrem k týmu, který v tu dobu působil až letargicky.

Tři zápasy a dvě prohry v základní hrací době, to není dobrý vstup do nové sezony. Doufám, že Sparta svou bilanci v nejbližším zápase trochu vylepší. Nebudu zde psát kdy a kde bude hrát, neboť situace se v této prapodivné době mění snad z hodiny na hodinu, viz počet dnešních zápasů odehraných proti zápasům plánovaným. Každopádně Sparta nutně potřebuje zapsat výhru. Tak vzhůru pro ni! A hlavně, hrát už od začátku, protože jedna třetina nestačí, pánové!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.