TELH4: Hrubice

Čtvrtý zápas letošního ročníku extraligy Sparta odehrála podle plánu v úterý, nicméně místo zápasu v Pardubicích zavítala na neoblíbený led libereckých Bílých Tygrů. Bohužel, Sparta potvrdila svou nelichotivou bilanci na severu Čech a prohrála 2:3.

Nástup Sparty do zápasu a vlastně i celá první třetina, to byla paráda! Říkal jsem si, jak jsme se konečně poučili. Tygři chvílemi připomínali mačkaný citron. Bohužel z toho resultovala pouze jedna branka. Od druhé třetiny Liberec vyrovnal hru a chvílemi byl lepší. Ve třetí třetině se Sparta zmohla na tlak, ze kterého ovšem přišlo pouze snížení.

Rozhodly dvě obrovské chyby v obraně. Při gólu na 1:1 dva hráči Sparty udělali oblouk za hráčem s pukem a Vlach zůstal před Machym úplně sám. A hrubá chyba Košťálka před třetí brankou byla do učebnice hokeje do kapitoly „Jak nehrát před vlastním brankářem“. Machy chytal spolehlivě, byť zase chyběl nějaký ten zákrok navíc. Hodně se mi líbil Filip Chlapík, vypadá na parádní posilu. Zato v mých očích musí přidat zejména Matúš Sukeľ a Petr Kalina.

Tři zápasy venku = jedna obrovská nula v kolonce bodů. Takhle by to nešlo. V pátek je na programu de facto odveta, neboť bychom měli doma přivítat právě Liberec. Pokud Covid nebo plukovník nebudou proti, doufám, že přijde odplata!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.