TELH5: Vendeta

Páteční podvečer přinesl odvetu za minulý zápas, Sparta se opět střetla s Libercem, tentokráte na domácím ledě. A odveta to byla se vším všudy. Spartě s Machym v čele se povedlo vynulovat tygří smečku a vyhrát 3:0.

Jaký byl největší rozdíl mezi oběma zápasy? Sparta vzadu nechybovala. A hlavně hrála celých 60 minut. Liberec měl tlak, ale nedostával se, až na pár výjimek, do nebezpečných zakončení. Sparta soupeře držela převážně u mantinelů. Naopak vepředu byla nebezpečná. Byť některé přesilovky opět spíše sloužili k oddechu soupeře.

Často jsem tu letos kritizoval Machyho, že jeho výkon byl dobrý, ale nebyl tam zákrok navíc. Včera pár takových předvedl, zejména vychytaný nájezd. Parádní výkon našeho golmana a zasloužená nula. Filip Chlapík korunoval další dobrý výkon gólem. Trochu sobecky si přeju, aby v Ottawě nedostal novou smlouvu a ve Spartě zůstal. Třešničkou na dortu je pro mě gól Davida Dvořáčka. Většina hráčů se snaží po objetí branky zasouvat na přední tyč, s čímž počítal i Petr Kváča v bráně Liberce. David to ale parádně podržel déle a zasunul puk do branky. Za mě je David dlouhodobě jedno z nejpříjemnějších překvapení co se týká posil.

Atmosféra byla poplatná omezenému počtu 1000 diváků. Ale myslím, že na ten počet byla velmi dobrá. Bohužel, dle plukovníka Prymuly je to moc nebezpečné a tak příští zápasy budou bez diváků úplně. Vzhledem k tomu, že se snažím na tomto blogu vyjadřovat bez vulgarit, komentovat to blíže nebudu.

Sparta zítra měla jet do Olomouce, zápas ale opět padl kvůli soupeřově podezření na onemocnění koronavirem. Tak uvidíme, kde a kdy nakonec budeme hrát, rozpisu se moc věřit nedá. Ale ať to bude kdokoliv a kdekoliv, věřím, že si půjdeme pro výhru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.