TELH7: Sbohem, extraligo!

Sparta se v rámci svého sedmého představení v letošní sezoně vydala do Litvínova. Sparta soupeře, který byl značně poznamenán karanténou, porazila 3:1. Zapsala tak třetí výhru v řadě. Nicméně to vše přebily jiné, daleko horší zprávy.

Ponechme nyní stranou, že místo vyprodaného ZS Ivana Hlinky, který je obvykle provoněný obřími klobásami, se hrálo před prázdnými tribunami a tím pádem i v ohromné zimě. Sport dostal od vládní garnitury stopku. Promořená extraliga tak ztratí čas. Údajně by to mělo být na dva týdny. To ale zní důvěryhodně jako daňové přiznání AB. Podle mě bude pauza daleko delší a o to horší pro všechny zúčastněné. Ať ty, kteří nákazu již prodělali, nebo ty, kteří se nyní účastní karantény. Trénovat na ledě totiž nemůže nikdo.

K zápasu. Na Litvínovu bylo vidět, že není ve své kůži. Sparta soupeře přebruslila a myslím si, že se dnes na severu Čech jednotliví hráči střídají v čištění výstroje brankáře Vervy, Davida Honzíka. Sparta hrála dobře, zejména dvojice Řepík – Horák. Líbil se mi i mladý Martin Jandus v obraně. Co se mi nelíbí je, že jsme patrně přišli na nějakou dobu o Petra Kalinu a Davida Dvořáčka. Že by ta pauza byla nakonec k něčemu dobrá? Machy odchytal zápas solidně a po nejistém začátku začíná pomalu nacházet půdu pod nohama.

Jak jsem již zmínil, čeká nás pauza. Dle mého názoru hodně dlouhá. I kdyby nakrásně zákaz sportovních akcí trval proklamovaných 14 dnů, po takové přestávce týmy nemůžou jít bez tréninku na ledě do bitev o extraligové body. A jak jsem zmínil, podle mého bude ta pauza delší. Teď bych chtěl pronajímat venkovní kluziště… Tak snad se co nejdříve, Sparťané, setkáme při příležitosti hokeje. A snad to ten náš extraligový rybníček zvládne bez ztrát osazenstva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.