TELH9: Přestřelka

Deváté představení v letošním ročníku extraligy zaválo hokejovou Spartu na led Zlína, kde se utkala s místními Berany. Sparťané v zápase dotahovali, v zápase vedli jen dvě minuty a šestatřicet vteřin. I tak dokázali bláznivou přestřelku zvládnout a na Zimním stadionu Luďka Čajky vyhráli 6:4.

Zlín hrál dobře a tradičně nepříjemně. Zároveň velmi obětavě. Spousta střel byla zastavena na tělech obránců Beranů, když už nějaká prošla, byl tam připravený Kašík. Ten se tradičně proti Spartě vytáhl a pochytal spoustu šancí. Dvojice K+K ve složení Kašík a Köhler nás dlouho trápila. Naštěstí Sparta zvládla pokaždé dvougólové manko dotáhnout a chvíli před koncem rozhodla přesná rána kapitána.

Zastavil bych se tu u našich vyloučení a oslabení. Oslabení dnes nebyla dobrá a Zlín trestal naše vyloučení. Vyloučení Piskáčka za nedovolené bránění a zejména Sukeľovo za sekání na konci zápasu byla zbytečná. Druhé jmenované bylo až tragikomické.

Byl to večer klečících střelců, tři góly Sparty (Rousek, Kudrna, Tomášek) padly z kleku zmíněných střelců. Naše hra ale nebyla dobrá, skoro by se dala označit za špatnou. Spousta chyb, rozehrávka zejména od obránců vázla. Hodně se mi dnes nelíbil Jandus, který poztrácel spoustu puků právě při rozehrávce. Co se týče Machyho, zachytal dobře, nicméně si myslím, že u druhého gólu mohl trochu povyjet proti střelci. Jinak byl dle mého v obdržených brankách nevinně. Gratulace Rousínovi a Tomáškovi k prvním dvěma brankám v sezoně, jen tak dál!

Sparta se dnes zápasem protrápila, nicméně tři body z neoblíbeného zlínského ledu odváží. Každopádně v dalších zápasech bude muset přidat a hlavně zlepšit přechod do útoku. Nicméně za dva zápasy dát 13 gólů, to je dobrá vizitka!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.