ČF4: Dlouho nepoznaný pocit

Konečně… Konečně to přišlo. Sparta po pěti letech dokázala vyhrát sérii play off. V dnešním čtvrtém zápase série proti Olomouci díky smršti ve druhé třetině zvítězila na Hané 3:0, celkově v sérii 4:0 a postupuje do semifinále. Ale rozhodně to nebyla tak snadná série, jak by mohl celkový výsledek naznačovat.

K zápasu. Po první třetině mi bylo neveselo. Sparťané jako kdyby čekali na to, s čím přijde soupeř. Ale u toho zalezli až moc. Spousta nepřesností v rozehrávce, spousta zakázaných uvolnění a hra převážně před Sašou. Ve druhé třetině to byla jiná Sparta. Trpělivá, ale se zápasem pod kontrolou. Poté i přežila kritickou situaci ve dvojnásobném oslabení, ale díky brance Košťálka měla poté navrch. Opět se ukázala důležitost první branky. Od té doby musela Olomouc útočit a Sparťané trestali okénka v obraně. Třetí třetinu zvládla Sparta ukázkově, Olomouc prakticky do ničeho nepustila a dokráčela ke čtvrtému vítězství.

Opět se mi hodně líbil třetí útok. A od druhé třetiny i výkon celého týmu. Hodně dobře zachytal Saša, měl několik těžších zákroků a tak zde můžeme hovořit o zaslouženém čistém kontu. Ale rozhodla především týmová hra, byť v první třetině hodně vázla.

K celé sérii. Byla to tuhá bitva. A ukázala se důležitost první branky. Nicméně Mora nám nedala nic zadarmo. Hrála velmi organizovaně, dobře dozadu, byla nepříjemná. Od třetího zápasu se i víc tlačila do Sašova brankoviště a vyvolávala tam zmatek a potyčky. Myslím si, že kdyby neměla Olomouc v sezoně smůlu na zranění, rozhodně hrála výše. Jsem rád, že se celá série odehrála bez jakýchkoliv zákeřností. Sparta ukázala důležitou věc. Umí dohrát zápasy. Velmi dobře organizovaná defenziva, vzadu bez větších okének jištěná skvělým Sašou Salákem (dvě nuly). Tohle bude důležité i proti ofenzivnějšímu Liberci. Ten přeci jen prověří naši defenzivu více, navíc to je další tým s nadprůměrným golmanem.

Čtvrtfinále je za námi a je čas hledět dál. V semifinále nás, jak jsem již naznačil, vyzve Liberec. Neoblíbený soupeř, zejména co se týče arény na severu Čech, kde se Spartě dlouhodobě nedaří. Sparťané ale mají Liberci co oplácet, nejen finále v roce 2016, ale také velmi tristní výkon v předkole 2018. Rozhodně nás čeká těžká a úplně jiná série, než ta právě uplynulá. Tak do další bitvy hodně zdaru, Sparto!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.