ČF3: Třetí výhra v režii Formana

Po dvou dnech klidu zbraní se série přesunula na Hanou. Sparťané odjížděli s náskokem dvou výher k za mě velmi důležitému utkání. Ono stav série 3:0 nebo 2:1 je veliký rozdíl. Naštěstí díky vítězství 3:2 má Sparta právě náskok tří výher a chybí tak už jediná k postupu do semifinále.

Upřímně, tohle byl zatím nejlepší výkon Olomouce v sérii. Jako kdyby ji domácí mrazák seděl víc jak vyhřátá O2 Arena. Zejména ve druhé třetině byla Olomouc lepší. Hlavně zvýšený důraz Hanáků okolo brankoviště Saši Saláka dělal Spartě potíže. Ve třetí části mi přišlo, že Sparta po gólu na 2:1 zalezla až moc a Olomouc hodně šťastně vyrovnala. Naštěstí se povedlo Sparťanům vstřelit gól na 3:2 díky přesné trefě Tomáška. Hodně důležité vítězství, ale stále je třeba jedno uhrát.

Dnes za mě nejlepší třetí formace, a to jak ve složení Buchtele – Sukeľ – Forman, tak i po výměně centrů, kdy Matúše nahradil David Tomášek. Zejména Míra Forman odehrál výborné utkání a připsal si i dva body za gól a skvělou asistenci u vítězného gólu. Saša dnes opět chytal spolehlivě, byť několik kotoučů z něj vypadlo. Ale to přičítám hlavně zvýšené aktivitě soupeře okolo jeho brankoviště.

Už zítra můžeme odjíždět z Olomouce s postupem v autobusu. Ale tahle série ukazuje, že to rozhodně není jednoznačná bitva, jako některé ostatní. Ale pevně věřím, že se zítra budeme radovat z postupu v nejkratší možné době.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.