ČF2: Saša jede!

Máme za sebou druhé utkání čtvrtfinálové série. Spartu opět čekal náročný a vyrovnaný zápas. Každopádně Sparta udělala druhý krok směrem k titulu, porazila Olomouc 2:0 a stejným výsledkem vede v sérii.

De facto se pokračovalo v osnovách minulého zápasu a ani nečekám, že tomu bude jinak. Pracovitost. Obětavost. A tvrdá dřina. Nic jiného tato série nebude, nečekám výsledky 5:0 a podobné jako v jiných sériích. Důležité je, že Sparta hraje dobře dozadu, s klidem a přehledem. Hodně tomu i pomáhá jistý Saša Salák. Ale jakmile vedeme, nemám obavy o to, že by Sparta měla zápas pustit. Sparta hraje disciplinovaně nejen co se týče trestů, ale zejména hry jako takové. A to je klíč k tomu, aby tuto sérii zvládla.

Saša Salák dnes odchytal velmi dobré utkání a připsal si první nulu ve vyřazovacích bojích. Je na něm vidět obří jistota a klid, který i přenáší na své spoluhráče. Hodně se mi líbila práce Honzy Košťálka u druhé branky. A sehrávka první přesilovkové formace u první branky? To byla lahůdka! Jinak za mě byl gól Formana správně neuznán, kontakt Buchty s Konrádem byl neoddiskutovatelný. A chtěl bych pochválit rozhodčí, oproti včerejšku nebe a dudy.

Sparta splnila to, co jsme si všichni přáli. Do Olomouce vyrazí po dvou vítězných domácích zápasech. Nemyslím si, že sérii v Olomouci uzavřeme, pokud přivezeme vedení 3:1, budu spokojen. Ale to ukáží až dny budoucí, nyní je čas se radovat a veselit z něčeho, co jsme nezažili od roku 2016. Vedení v sérii o dva zápasy. Důležité však bude nezastavit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.