ČF1: Tříbodový Sob a první výhra

Dámy a pánové, dočkali jsme se! Po dlouhé pauza Sparta nastoupila k prvnímu čtvrtfinálovému duelu, ve kterém vyzvala Olomouc. Tedy tým, který zaskočil Plzeň 3:0 na zápasy. Sparta se zaskočit nenechala a první zápas vyhrála 3:1, tudíž se ujala vedení v sérii.

Myslím si, že většina předpovědí vyšla. Hrál se celkem urputný hokej. V prvních deseti minutách byla znát nerozehranost Sparty, ale poté se do toho dostala. Jsem rád, že jsme se zvládli Moře vyrovnat nasazením, rychlostí a důrazem. To jsou klíčové atributy hry Olomouce, de facto její největší zbraně. Bylo to hodně ubojované utkání, ale v této sérii se nedá očekávat nic jiného. Výsledkově vyrovnané zápasy bez velkého množství šancí. Líbilo se mi, jak Sparta dohrála zápas ve třetí třetině, žádné zbytečné jančení dopředu, ale ani beton alá Růža Boys. Chtěl bych se tu ještě zastavit u rozhodčích. Mně se jejich výkon nelíbil. Na obě strany pustili několik situací, které volaly po dvou minutách, naopak občas trestali de facto nesmysly. Je to škoda. Ale tohle nebylo rozhodování play off. A když do toho spustili Jílek a Antoš…

Vláďa Sobotka dnes zazářil třemi body, byl tak u všech branek, z toho dvě sám vstřelil. Bomba Košťálka byla taktéž výstavní, u té skvělou práci odvedl Roman Horák. V brance nastoupil Saša. Dalo se to vzhledem ke konci základní části čekat. Chytal dobře, vyřešil několik ošemetných situacích a několikrát mu pomohli obránci. Na branku neměl nárok, Kolouch tečoval kotouč těsně před ním.

První krok z dvanácti je za námi. Je to dlouhá a náročná cesta, kterou musíme ujít. Ale vykročili jsme pravou nohou. Je třeba na to navázat a šance je hned zítra ve druhém zápase. A já pevně věřím, že na Hanou odjedeme jako tým, který vede sérii. Tak snad mě Sparťané nezklamou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.