Preview čtvrtfinále aneb co nás čeká?

Už několik dní je jasné, že se Sparta utká ve čtvrtfinále s Olomoucí. A právě série Hanáků s plzeňskými Indiány ukázala několik věcí, které Spartu čekají. Asi to není ultra velký spoiler když řeknu, že Spartu čeká těžká práce a rozhodně to nebude 4:0 v suchém triku. Jaké jsou tedy zbraně Olomouce?

Zkušenost – tady je sestava z Olomouce jedna z nejlepších, zejména co se věku týče. Sestava z třetího zápasu Hanáků proti Plzni měla průměrný věk 29,7 let a Kohouti měli na soupisce pouze dva hráče mladší pětadvaceti let (Bambula a Navrátil). Tudíž nedá se říct, že by náš soupeř byl týmem nezkušených zobáků.

Defenziva – hlavní zbraň Olomouce. Ta totiž povolila Plzni pouhé čtyři branky ve třech utkáních a kompletně vymazala nejúdernější zbraň Indiánů. dvojici Gulaš – Mertl. Pokud dá Olomouc první gól v zápase, čeká jejího soupeře těžké zdolávání útočné modré čáry, které se dá přirovnat k výlezu na Mount Everest. Bez kyslíku. Ve špatném počasí. Bez průvodce. V plavkách. Jestli se ve fotbale říká o nějaké taktice, že je to zaparkování autobusu, tak Kohouti na své modré zaparkují nákladní vlak.

Branislav Konrád – hlavní opora našeho soupeře již několik let. Olomouc nemá útočné hvězdy. Ale má hvězdného brankáře. Když má Konrád den, často před šatnou soupeře Hanáků hoří hokejky a hráči soupeře okolo nich tancují v rituálu zbavení prokletí. Jeden slabší zápas si rád vynahrazuje pěti povedenými. Když bych to přirovnal k opevnění, tak v předchozím bodě zmíněna defenziva je jako obranný val, zatímco slovenský brankář slouží jako obranná tvrz. Představte si zde Helmův žleb z Pána prstenů.

Tak to by byly tři nejúčinnější zbraně soupeře. A čeho se vyvarovat? Zejména obdržení první branky. Varuju před tím každý zápas s Olomoucí, zde to bude platit dvojnásob. V této sezoně navíc bylo pravidlem, že kdo vstřelil první branku, vyhrál. S tím souvisí i to, že Sparta musí být disciplinovaná a to nejen co se trestů týče, ale také co se týče taktiky a hry. Olomouc moc ráda trestá okénka v obraně soupeře. Přesilovky a oslabení si myslím, že budou hlavním faktorem celé série.

Tak to by bylo. Už v sobotu se můžeme těšit na první čtvrtfinálový souboj. A pro Spartu to bude první čtvrtfinále od roku 2017. Což je strašná doba, byť loni nám to místo naší nemohoucnosti překazil Covid. Série to bude náročná, ale věřím, že Sparta uspěje a postoupí dál. Můj osobní tip je výhra Sparty 4:2 na zápasy. Bude to těžké, ale na cestě ke hvězdám není lehkých překážek. Do bitvy, Sparťané!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.