SF1: Prohra s bůrem na úvod

To čekání se obrovsky táhlo. Nicméně konečně přišla vytoužená sobota, kterou měli jistě fanoušci všech čtyřech týmů zakroužkovanou v kalendáři. Rozběhly se nám semifinálové boje a do Prahy k prvnímu zápasu přijeli liberečtí Bílí Tygři. Bohužel, Liberec byl v dnešním zápase úspěšnější a Sparta mu podlehla vysoko 1:5.

Oproti zápasu Boleslavi s Třincem se hrál o dost svižnější hokej. Člověk se skoro bál mrknout, aby o něco nepřišel. Sparta úvod zápasu nezachytila a Liberec byl aktivnějším. Ale od komerční pauzy Sparta přidala, zejména na důrazu. Bohužel dnes hodně vázla rozehrávka a z našich chyb Liberec rozhodl. Rozhodující gól byla branka na 1:3, tam se zápas zlomil. Následoval gól po propadnutí Dvořáka, který by ale za normálních okolností celou situaci spíše odcouval, těžko mu to vyčítat. Musím ale Liberci nechat jednu věc. Skvěle bránil. Těžko jsme se prosazovali do větších šancí. A když už se to povedlo, Sparťané nebyli produktivní. Což se o našem soupeři říct nedá. Do toho Spartě dnes drhly přesilovky.

Hodně se mi dnes líbil Sukeľ, jako kdyby v play off konečně vyšlo na povrch zemský ohromné penzum práce, které odvede. První formace měla také několik momentů, ze kterým se soupeři trochu motala hlava. Naopak dnes hodně vymizela formace Forman – Tomášek – Buchtele. V brance nastoupil opět Saša a nevedl si vůbec špatně. Při druhém gólu, který by se mu asi dal přičíst nejvíc, ho bohužel odvezl z brankoviště Pavelka. A u této branky mi trochu vadilo to, jak se zachoval David Němeček. V tuhle chvíli musí jít prostě obránce na zem a zabrat co nejvíce místa. Vím, že z pozice na gauči se to říká, ale cítím to tak.

Sice výsledek vypadá hrozivě, ale do stavu série se Liberci přičítá jen jedna čárka. Zítra opět očekávám pořádnou bitvu, navíc po skoku Kváči a (dle mého názoru nechtěném) loktu Pecháčka možná o něco vyhecovanější záležitost. Tahle série bude ještě pořádná válka. Prohráli jsme bitvu, ale válka je daleko od konce. Tak hodně štěstí do další bitvy, Sparťané!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.