SF2: Bez gólů to nepůjde

Velikonoční neděle přinesla druhý zápas série mezi Spartou a Libercem. Severočeši do něj vstupovali s výhrou v prvním zápase v kapse. Sparťané nedokázali sérii vyrovnat a po prohře 1:3 prohrávají v sérii 0:2 na zápasy. Série bude pokračovat ve středu v Liberci.

Přišlo mi, že Sparta hrála o něco lépe jak včera. Nicméně větší nebezpečí v útočném pásmu si většinou vynutila jen první formace. Do toho opět Spartě krutě nešly přesilovky. Buď se do nich bude muset sáhnout, nebo trochu pozměnit, evidentně je Liberec dobře přečetl. Dnešní zápas se lámal neuznáním branky Kudrny a pak neuvěřitelnou hrubkou Dvořáka před druhým gólem Liberce. K neuznané brance, jsem dlouhodobým zastáncem uznávaní podobných branek. Bohužel, po rozhodnutích v podobných situacích v sérii Vítkovic a Brna se dalo čekat neuznání. Ale hráč je mimo brankoviště, v souboji, přetlačuje se. Ano, byla tam ruka Tomáška, ale to co opět předvedl pan Kváča, to je na Oscara. Kdyby ho Tomášek posunul směrem do branky, pak ano. Ale tohle byla další z etud. Nicméně Dvořák pak hrubě chyboval při druhé i třetí brance Liberce a to rozhodlo. Nejprve ztratil puk způsobem, za který by si šel sednout na bidlo i v krajském přeboru, u třetího přes něj prošla přihrávka na střelu. Gól Tomáška byla alespoň nějaká náplast na zlomené srdce sparťanovo, nicméně dost malá. Ale důležitá věc je jiná. Sparta nedává góly. Dvě branky za dva zápasy je krutě málo a počet vyložených šancí se dá počítat na dřevorubcově ruce. Byť dnes dvakrát pomohla Kváčovi tyčka.

Dvořák dnes odehrál strašidelné utkání, snad se polepší. To samé se v trochu menším měřítku ale dá říct o všech jeho kolezích v hráčské výstroji, možná kromě první útočné formace. Saša chytal velmi dobře, držel Spartu ve hře, chytil několik gólovek. Za mě Sparta dnes prošustrovala zápas, ve kterém ji dal brankář šanci na výhru.

Sparťané musí tyhle zápasy hodit za hlavu a začít znovu a lépe. Byl bych rád, kdyby sklapla proslulá Csaplárova past a Sparta se vrátila z deficitu 0:2 na zápasy. Cesta k tomu je ale hodně trnitá. Liberec dobře bruslí a nedává nám ani trochu prostoru. Tahle výhoda by mohla na libereckém širším kluzišti trochu opadnout. Ale nám se tam dlouhodobě nedaří. Tak uvidíme. Ale přiznat si jedno musíme. Situace Sparty je kritická a příští zápas je must win. Pokud ne, čeká nás okurková sezona.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.