SF3: Krok od vyřazení

Po dvou dnech přestávky pokračovala na ledě Liberce semifinálová série. Sparta nevstoupila do zápasu špatně, nicméně nakonec byl úspěšnější soupeř, Bílí Tygři vyhráli 3:2 v prodloužení a vedou v sérii 3:0.

Sparta vstoupila do zápasu mnohem aktivněji, než v minulých dvou zápasech. Ale po brance na 2:0 se opět navrátila do starých kolejí. V play off se tohle neodpouští. A Liberec to ukázal. Sparta se i navrátila k chybám v rozehrávce a zbytečným faulům. V tomto vynikali hlavně Košťálek a Polášek, kteří odehráli strašidelné utkání. Před prvním gólem se nechal Polášek zbytečně vyloučit, při druhém pustil Grígera před bránu, který zastínil Machymu výhled. A aby Košťálek dostal dva zbytečné tresty na konci třetí třetiny a začátku prodloužení, to je na posazení.

Velmi dobrý zápas odehrál David Němeček, hodně se mi líbil. Dobře hrála i čtvrtá lajna a nechápu důvod, proč byla posazena. Pechovi se nedaří, výkon dvou výše zmíněných obránců jsem již zmiňoval. V brance začal Machy, neboť Saša byl zavolán k porodu. Chytal dobře, s brankami mohl těžko něco dělat. Spartu rozhodně podržel.

Co si budeme nalhávat, postup do finále v tuto chvíli utopie. Liberec trestá naše chyby, kterých je spousta, do toho hraje výborně přesilovky, ze kterých dnes dal všechny tři branky. Úspěchem bude návrat série do Prahy. Bohužel i to nevidím zrovna růžově. Uvidíme zítra. Ale naděje je již jen bláhová. Byť bych se moc rád zmýlil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.