SF4: Zpátky do Prahy!

Za stavu 0:3 na zápasy nastoupili Sparťané ke čtvrtému zápasu v sérii. Upřímně, nečekal jsem od toho zápasu moc. veřejně to tu přiznám a veřejně se i Spartě omlouvám. Sparta podala výborný výkon, porazila Liberec 5:0 a snížila manko na 1:3 na zápasy. Dobrá vzpruha, ale stále ještě hodně daleká cesta k zázraku.

Po prvotním čekání, kdo na koho vletí (k čemuž se ani jeden tým moc neměl), Sparta sešlápla plyn a dvěma góly během 32 vteřin odskočila do dvoubrankového vedení. Trochu už jsem měl v hlavě odlesky včerejšího zápasu, ale ty rozptýlil parádní dělovkou Košťálek. Musím říct, že je to paradox, neboť jak Honza Košťálek, tak asistující Matúš Sukeľ zatím v této sérii nepodávali dobré výkony. Sparta pak zápas měla ve svých rukou. Co udělá koňská dávka sebevědomí s hráči je až neuvěřitelné. Vyzdvihnout musím skvělá oslabení, hrajeme je aktivněji a nedáváme Liberci tolik času. Jen by těch vyloučení mohlo být méně, některá byla dosti zbytečná. Důležitým faktorem pak i bylo to, že jsme asi poprvé v celé sérii měli lepší pohyb než Liberec.

Skvěle opět zahrála čtvrtá formace. Měla skvělý pohyb. Tradičně hrála dobře první lajna. Ale vůbec si Sparta jako celek zaslouží uznání za dohrání zápasu. Tohle je ten tým, který byl na špičce tabulky. Klobouk dolů. Navíc byl výkon podpořen skvělou prací Machyho v brance. Přes den jsem byl na vážkách a v hlavě si hrál na trenéra, koho bych do zápasu pustil. Trenérský štáb Sparty vsadil na Matěje a byl to jackpot. Chytal skvěle, puky z něho nepadaly a předvedl několik parádních zákroků. Dokázal tím to, že nepovedený únor byla jen jedna, již uzavřená epizoda. Dnes zasloužená nula. Gratuluju!

Dámy a pánové, koutkem duše jsem věřil, že by se to mohlo povést a je tomu tak. Sparta vrací sérii zpět do Prahy. Tam nás bude čekat další nelehký úkol. Pokusit se hrát tak, abychom se ještě v letošní sezoně podívali na led Liberce. Práce to bude náročná, ale věřím tomu, že se o to porveme. Za dnešek ale Spartě patří jediné. Smeknout klobouk. A doufat, že si tento výkon Sparta přenese do dalšího zápasu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.