SF7: Konec se zdviženou hlavou

Po až heroickém výkonu, kdy Sparta zvládla vyrovnat sérii ze stavu 0:3 na 3:3 se dnes hrál v O2 Areně sedmý zápas semifinálové série proti Liberci. Sparťané bohužel nedokázali vstoupit do historie, prohráli s Bílými Tygry 1:2 a sezona pro ně skončila. Naopak Liberec se těší na finále s jedním z dvojice Třinec – Mladá Boleslav.

Dnes paní Štěstěna ukázala druhou tvář. Sparta neproměnila několik vyložených příležitostí, naopak Liberec poctivě bránil a ze dvou protiútoků dal rozhodující dvě branky. Spartu dostal do hry kapitán Řepík na začátku třetí třetiny vyrovnávacím gólem. Ale klobouk dolů před Libercem, zvládl třetí třetinu perfektně takticky. Sparta marně bušila na zavřená vrata Severočechů. Ke konci už mi přišlo, že našim hráčům prostě a jednoduše došly síly. Že už nebylo kde brát. Bohužel, dvě chyby při protiútoku Liberce znamenají, že letos už to bude u televize bez nervů. Ale rozhodně nemůžu Sparťanům upřít bojovnost a snahu, dřeli do posledního dechu a i když padli, padli jako Sparťané.

Dnes se do hry pohybem vůbec nedostala čtvrtá formace, která v minulých zápasech zle nedobře zatápěla Liberci a uměla dostat soupeře pod tlak, vybojovat icing a připravit půdu pro první lajnu. Bohužel byla opět právě první lajna jediná, která dokázala nějakým stylem Tygrům zavařit. Byť druhá měla několik náznaků, ale pořád bych od trojice Tomášek – Sobotka – Forman čekal víc. V brance nastoupil Machy a těžko mu cokoliv vyčítat. Rána Vitáska byla parádní, teč Najmana velmi těžko chytatelná. Bohužel ho dnes Kváča i s notnou dávkou štěstí přechytal.

Je tu konec sezony. Sparta zvládla v sérii jedno zmrtvýchvstání, bohužel na druhé nezbyly síly a zápas rozhodl první gól. Každopádně série se lámala v prvních dvou zápasech, kdy Sparta jako kdyby nastoupila s tím, že co stačilo na Olomouc, tak bude stačit na Liberec. To se ukázalo jako fatální omyl. Rozhodně čekejte nějaké větší shrnutí sezony, mělo by se za pár dní objevit tady na webu.

Nezbývá, než poděkovat i vám, kteří zabloudíte na tyto stránky. Cením si toho, jsem rád za zpětnou vazbu. Doufám, že příští rok dotáhneme společně Spartu ještě výše a pevně věřím, že už budeme moci stát na tribunách. Na závěr sezony se dá podotknout jen jedno. Po prohře se nevzdáme, Sparta věčná zůstane!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.