SF6: Infarktové vyrovnání série

V neděli si Sparta vynutila v prodloužení návrat na led Liberce, kde se dnes pokoušela o vyrovnání série. Neskutečný zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém Jan Košťálek bombou od modré zaznamenal vítězný gól na 3:2 a čeká nás tak zápas číslo sedm!

Upřímně, po třetím zápase jsem si říkal (a i tady jsem to psal), že návrat do Prahy na zápas číslo pět by byl super. A teď tu sedím, srdce buší jak sprinterovi na Olympiádě s vědomím, že ve čtvrtek nás čeká zápas číslo sedm. Sparta hrála co potřebovala až do třetí třetiny. Stoprocentní bilance střel ve druhé třetině nás poslala do vedení 2:0. Pak ale přišlo zbytečné vyloučení Tomáška, špatně vyhodnocené vyhození Řepíka a vše se začalo hroutit díky dvěma brankám Grígera. Sparta byla až do takové páté minuty prodloužení pod obrovským tlakem, pak hru vyrovnala a nakonec přišel opět radostný výbuch emocí na naší straně. Uffff… Je to až neuvěřitelné. Líbil se mi metr rozhodčích, udrželi ho po celou dobu a trestali opravdu jen za vraždy a věci, které už museli. Hra tak měla spád a hlavně, hráči do toho mohli dát vše bez větších nervů ohledně vyloučení. Skvělá práce od pánů v pruhovaném.

Kapitán Michal Řepík dnes držel prapor Sparty vysoko. Tři asistence, z toho všechny primární a hlavně dvě nádherné přihrávky Rouskovi a Horákovi. Sparta dřela, hráči makali a šli za tím. Jediné co bych vytkl je útlum ve třetí třetině. Ale upřímně, v tom tempu se asi nedá vydržet pořád. V brance byl opět Machy a znovu předvedl super výkon. Možná by se dalo spekulovat o jeho chybě u druhého gólu, ale tam měli pomoci obránci. Jinak byl jistý a držel Spartu.

Stále nemohu uvěřit tomu, že to píšu. Ale vynutili jsme si sedmý zápas! Je to teprve podruhé v historii, kdy se někomu povedlo stav 0:3 na zápasy vyrovnat. Krok k zapsání do kronik extraligy je blízko a zároveň strašně daleko. Ve čtvrtek nás čeká nejméně šedesát minut ostré bitvy. Připravte si nervy, Sparťané, tohle bude pořádný nářez. Do nich! Do bitvy, Sparťanská armádo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.