TELH2: Sarajevo

Pátek 18. září přinesl za poslední rok výjev nevídaný. Fanoušci v O2 Areně se těšili na domácí zápas Sparty. Uplynulo 350 dní od chvíle, kdy povolená tisícovka diváků sledovala zápas. Pak ticho až do včerejšího večera. Navíc Sparta přivítala úřadujícího mistra z Třince. Zápas který měl prakticky všechny parametry play off dopadl lépe pro hosty, Sparťané inkasovali sedm kulí jako v Sarajevu a prohráli 4:7.

Ač tomu výsledek příliš neodpovídá, Sparta hrála dobře. Dobrý pohyb, vypracované šance, důraz. Bohužel to včera na Třinec nestačilo, ten totiž naplnil stejné atributy hry jako Sparta a ještě měli jeho hráči patrně hokejky od bájného Midase, čeho se hole hostů dotkly, to se měnilo ve zlato (rozuměj góly). Jediné, co se dá Spartě vytknout, tak je důraz před vlastní brankou. Rozhodčí zápas nezvládli, a to není že by ta poznámka měla být o tom, že jsme měli hrát přesilovky navíc. Ale prostě se jim utkání zvrhlo, což vygradovalo ve 35. minutě velkou potyčkou. Ještě slovo k panu Vránovi. I pan Nedomlel jezdí na Spartu s obří motivací a rudýma očima. Fajn, beru to. Ale to, co předváděl včera kapitán Třince, to už bylo za hranou. Vyloženě zákeřné chování (loket na hlavu, krosček do obličeje..). Díky tomu vznikla i výše zmíněná potyčka. Ondra Mikliš ho čistě dohrál u mantinelu. Jenže Vrána se jal hned oplácet a strhlo se, co se strhlo. Snad bude Tomáš Pavelka v pořádku právě po zákroku zmíněného Vrány.

Opět se mi líbila druhá formace. V obou zápasech naše nejlepší lajna. První formaci jako kdyby chyběl pohyb Lukáše Rouska (přeji brzké uzdravení!). Líbil se mi i Moravčíkův přehled a Miklišův důraz. V brance začal Kuba Neužil a končil Saša Salák. Nemyslím si, že by naši brankáři měli vyloženě situaci, na kterou bychom měli ukázat a říct, že to je jejich gól. Na druhou stranu, občas člověk potřebuje ke štěstí pár zákroků navíc a ty nepřišly. Myslím si, že pochvalu zaslouží i Schaschek za řízení kotle po celý zápas bez fungujícího megafonu, který stávkoval. Je dost možné, že teď chvíli bude stávkovat i jeho hlas.

Není důvod věšet hlavy, Sparta odehrála dobrý zápas. Jen je třeba na to navázat s pár úpravami. Příležitost bude už v neděli opět na domácím ledě proti Plzni. Tak doufám, že po exportu bodů na východ tentokráte na západ žádný nebude!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.