TELH1: Vítězná premiéra

Nový ročník extraligy začal pro Spartu se zpožděním. Zatímco v prvním pátečním kole měla volno díky „skvělému“ nápadu hrát letošní ročník s lichým počtem týmů, tak nedělní druhé kolo si Sparta odložila. A tak dnes, na ledě Pardubic, absolvovala tuzemskou soutěžní premiéru. A díky výhře 5:2 si připsala i první tři body do tabulky.

Rozhodně to ale nebyl zápas ve stylu „Bůrek v suchym tričku a domu.“ Pardubice byly nebezpečné a měly několik pasáží, kdy byly výrazně lepším týmem. Největší „krizovka“ přišla na Spartu chvíli před polovinou třetí části, kdy Dynamo zmáčklo Spartu jako řádně výkonný lis. Naštěstí z toho bylo pouze vyrovnání na 2:2. Sparťané následně srovnali krok a díky Davidu Vitouchovi šli do vedení, které v závěru pojistili Chlapík s Řepíkem.

Skvěle zahrála druhá lajna Chlapík – Kaše – Thorell. Ohromná rychlost a zároveň technická zdatnost. Líbila se mi i třetí formace, která začala jako důrazné trio Forman – Zikmund – Buchtele. Právě Míra Forman se postaral o první gól Sparty v sezoně. Ale musím říct, že od chvíle, kdy Zikmunda nahradil Vitouch, se mi tato útočná řada líbila o něco více. David dodal této formaci větší dynamičnost. První lajně bude patrně chvíli trvat, než se rozjede, ale rozhodně nepropadla, dobře zahrál Sobotka. Čtvrtou formaci pohřbila nezkušenost, což proti kvalitním Pardubicím bylo hodně znát, a tak si moc nezahrála.

V brance nastoupil Kuba Neužil, který chytal na úkor nemocného Saši Saláka. A podal výborný výkon! Spartu několikrát podržel v těžkých situacích. V obdržených gólech byl naprosto bez viny. Celkem pochytal 28 střel soupeře, což není málo. Mimochodem Kuba chytal devátý extraligový zápas za Spartu a potřetí na ledě Pardubic.

První krok na daleké cestě je za námi a byl to krok úspěšný. Je čas hledět dál. Už v pátek nás čeká další těžká zkouška. Po rozjetých a výrazně posílených Pardubicích nás čeká zápas proti mistrovi z Třince. Bude to pro Spartu domácí premiéra v tomto ročníku. Tak snad se povede stejně, jako ta dnešní, venkovní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.