TELH3: První domácí body

Po prohře s Oceláři se Sparta rychle musela oklepat, neboť již za dva dny byl na ledě O2 Arény přichystán nový vyzyvatel. Tím byl tým HC Škoda Plzeň. Zápas se nerozhodl v daných šedesáti minutách a tak hráče Sparty čekalo první prodloužení v sezoně. To uzavřel svou brankou Erik Thorell a Sparta zvítězila 4:3 v prodloužení.

Zápas začal již ve 13:00 a vypadalo to, že Sparťané se zdrželi na obědě. Plzeň přehrávala Spartu jen díky tomu, že se Sparťané nedokázali vyrovnat Plzni v nasazení a bojovnosti. Z toho a nedisciplinovanosti rezultoval výsledek první třetiny 0:2. Až v polovině zápasu byla Sparta schopná soupeře alespoň nějak zmáčknout, což je hrozivé. Co je ještě hrozivější, to jsou naše přesilovky. Ty na papíře ve svém složení působí jako atomová bomba, ale zatím ještě nikdo nenašel ztracenou rozbušku. Sparta mohla po obratu zápas v klidu dotáhnout ke třem bodům, ale zkrat Tomáše Dvořáka a následná dvojka Ondry Mikliše, z čehož byla dvouminutová dvojnásobná převaha soupeře, vrátili otěže zápasu do rukou Plzně. Ta nejen díky tomu za stavu 3:2 vyrovnala, ale následně měla několik šancí včetně tyčky. Pravdou je, že v poslední minutě mohli Sparťané dvakrát rozhodnout, ale Horáka zradila koncovka a Řepíka hokejka. V prodloužení pak Sparta hrála prim (mimochodem zajímavé složení trojic, kdy vždy šlo o tři útočníky). Paradoxně dala gól díky tomu, že Thorell podklouzl, Plzeň poprvé vylezla ze své ulity a právě Thorell z brejku rozhodl. Ukázkové „povolit – přitáhnout“.

Hodně se mi líbil Polášek, a to jak dopředu, tak dozadu. Trenéři hodně míchali sestavou v útoku, ani do jedné třetiny nenastoupili útočné formace stejně. Tomáš Dvořák mi přišel podrážděný a přehecovaný už před inkriminovaným momentem. Přitom tam stačilo dát útočníkovi hostů tělo, nebo právě na tělo hráče Plzně působit hrazdou. Ale tohle byl jasný krosček do obličeje a asi zasloužená pětka. Horší je, že pokud se to nebude líbit panu Ujčíkovi a jeho komisi, tak už tak zdecimovaná obrana Sparty dostane další ránu. V bráně nastoupil Saša a několikrát Spartu podržel. V obdržených brankách je nevinně, dvě dobré souhry v přesilovce hostů a opět jedna teč před ním (tam zaspal Michal Moravčík, který se pak vykoupil vstřelenou brankou).

Spartu čeká hodně nabitá termínovka. Po dvou zápasech ve třech dnech si opět moc neodpočine, neboť ji čekají zápasy v úterý a ve čtvrtek. Drobnou výhodou je, že oba hraje doma. Ve čtvrtek přivítá Litvínov, ale ještě předtím, v úterý, přijede Mladá Boleslav. Velmi silný a hlavně hodně bruslivý tým. Sparta si nemůže dovolit opět půl zápasu prospat. Tak snad k tomu nedojde a my si tak připíšeme první domácí tříbodové vítězství v sezoně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.