TELH4: Takhle by to šlo!

Úterý přineslo další domácí zápas, tentokráte Sparta přivítala Mladou Boleslav. Ta se úspěšně dostala z vod, kdy byla díky zkratce BK titulována na barážový klub. Do zápasu dokonce hosté vstupovali jako vedoucí tým tabulky. Sparťané si s tím ovšem evidentně hlavu nelámali a zvítězili nad svým soupeřem 3:1.

Jednoduše a stručně. Sparta odehrála výborný zápas. Zbavila Boleslav nejsilnější zbraně tím, že ji přebruslila. Kromě cca pěti minut ve druhé třetině byli domácí lepším týmem a hosté čekali na to, co jim Sparťané dovolí. Proti většímu přídělu branek v brance Boleslavi byl Gasper Krošelj, po zásluze nejlepší hráč hostů. Za Spartu dvakrát udeřil Míra Forman a dvakrát to bylo ze vzduchu. Nejprve povedená teč po nahození Janduse, následně úspěšný baseballový úder na hraně brankoviště. Vítěznou branku zapsal, stejně jako v minulém zápase, Erik Thorell. Škoda, že se nepovedlo udržet čisté konto.

Dnes Sparta odehrála jako celek výborný zápas. Vyčnívá samozřejmě dvougólový Formič. Hodně se mi líbí Mikliš. Podobný typ obránce jako Němeček, umí přitvrdit, zároveň se nebojí dopředu, což dokázal pěkným výpadem před branku soupeře. Tři největší útočné posily (Chlapík, Kaše, Thorell) se hodně povedly. Pochválit taky musím tým za disciplínu. V brance nastoupil Saša a podal jistý výkon. Škoda dost nešťastného gólu, který ho připravil o nulu. A pochvalu si zaslouží i kotel, který při hodně bídně návštěvě (4296 lidí) šlapal po celý zápas, což bylo způsobeno nejen dobrým výkonem na ledě, ale zejména skvělým výkonem Schaschka u (tentokráte funkčního) megafonu. Díky za to!

Času na odpočinek pro hlasivky bude málo, už ve čtvrtek budeme opět na značkách v O2 Aréně. Tentokráte však na dresech černou barvu doplní žlutá, neboť se k nám chystá Litvínov. Ten prohrál poslední tři zápasy a tak nezbývá než doufat, že to po čtvrtku budou mače čtyři. Tak snad se uvidíme v hojnějším počtu, ale se stejným zápalem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.