TELH5: Vítězná přestřelka

Čtvrteční podvečer přinesl další domácí utkání Sparty, už počtvrté v řadě se hrálo v O2 Aréně. K zápasu se jako hostující postavil tým HC Verva Litvínov. Diváci v hale i u televize viděli nakonec deset branek, Sparta získala tři body po vítězství 6:4. Sparťané tak přerušili tradici vzájemných zápasů, kdy se v posledních pěti zápasech radoval vždy hostující tým.

Ach ta obrana… Sparta inkasovala za poslední čtyři domácí zápasy celkem 15 branek, což je na můj vkus příliš. Naštěstí se zatím může spolehnout na vysoce produktivní útok. Ale to, co jsme včera dovolili Litvínovu, to se příště může vymstít. Zejména počet křižných pasů v našem pásmu přesahoval únosnou úroveň. Naštěstí zaúřadoval útok a tak jsme se mohli radovat z vítězství. Nicméně zdvižený prst v obranné fázi je na místě. Jinak se hrál celkem zajímavý hokej z obou stran a zápas bavil. Litvínov hrál dobře, byl nepříjemný. Oba týmy střídaly pasáže, kdy soupeře zatlačily, aby následně nasedly sami na kolotoč ve svém obranném pásmu. Rozhodující chvíle zápasu přišla za stavu 3:2, kdy Saša chytil trestné střílení Zdráhalovi a ještě do konce třetiny dal poprvé v zápase Spartě dvoubrankové vedení Michal Řepík.

Útočné fázi těžko něco vytknout. První formace Řepík – Horák – Thorell byla u čtyř vstřelených branek ze šesti. Tentokrát se mi i líbil Doležal. Vím, přišel jako střelec a včera mu tam padla řádná haluz a do té doby měl na kontě branek nulu, ale je vidět, že si váží toho, že hraje ve Spartě a maká na doraz. Obrana potřebuje srovnat jako celek, to co dovolujeme soupeřům je už na hraně dárků. V brance nastoupil Saša a chytal velmi dobře, byť obdržel čtyři branky. Ale ruku na srdce, kolika z nich bylo v golmanových silách zabránit? Těžký zápas pro našeho brankáře. Nicméně chyceným trestným střílením a dalšími zákroky udržel Spartu v pozici, kdy ani jednou neprohrávala.

Nyní nás čeká volný pátek a sobota, o to zajímavější duel nás čeká v neděli. Poprvé v sezoně k nám zavítá brněnská Kometa. V současné době největší rival Sparty v extralize. Doufám, že se tribuny zaplní více, než v posledních kláních a také doufám, že většina bude oděna do správných, tedy rudých barev. Nicméně věřím tomu, že tři body zůstanou tam, kde mají, tedy v Praze. Bude to bitva!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.