TELH6: Bez vedení dva body

Neděle 26. září přinesla, slovy Roberta Záruby, hokejovou klasiku mezi Spartou a Kometou, mezi Prahou a Brnem. Zápas se odehrál před solidní návštěvou. Sparta sice nevedla ani jednu vteřinu v zápase, ale i tak bere dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Od začátku se hrál svižný a atraktivní hokej. Oba týmy ukázaly, že ve chvíli, kdy mají puk na hokejce, umí soupeře zmáčknout. Obrovský rozdíl byl v přesilovkách. Sparta je hrála opět velmi špatně, naopak Brno těžilo z početních výhod i případným následným tlakem ve chvíli, kdy v přesilovce neuspělo. Zároveň i obrana Sparty jevila opět známky nedůrazu, což ukázal zejména gól Muellera. Takový hráč nemůže dostat tolik prostoru. Sparta měla hodně hluchou pasáž ve druhé třetině, kdy nejdříve při vlastní přesilovce pustila Kometu do obrovské šance, kterou nevyužil Dočekal. Následně už Horký v oslabení vstřelil branku a až do komerční přestávky Sparta nevěděla kudy kam. Naštěstí uspěl ve sparťanské disciplíně „Dej gól na konci třetiny“ Horák a vyrovnal. V prodloužení Sparta proměnila přesilovku, zasloužil se o to Filip Chlapík, který dal vzpomenout na Poborského lob z Eura 96. Filipova střela díky zásahu Mikyskovi hole přeletěla přes Klimeše a zapadla do místa určení.

Hodně se mi líbí David Kaše. Hraje velmi dobře, ve velké rychlosti, má dobrou nahrávku i střelu. Ze zápasu odstoupili Michal Moravčík a Michal Řepík, snad budou oba brzy v pořádku. V brance nastoupil Saša a předvedl parádní výkon. Dle mého názoru, byť Klimeš v brance hostů chytal taky velmi dobře, byl právě Saša Salák rozhodující faktor celého zápasu. Skvělá práce!

Už zítra završíme dlouhou domácí sérii, svatováclavské odpoledne zpestří duel Sparty s hosty z Vítkovic. Uvidíme, zda budou hrát Michalové Řepík a Moravčík. Každopádně doufám, že Sparta přidá pátou výhru v řadě a zakončí tak domácí sérii s hlavou hrdě vztyčenou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.